Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Az bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Asayiş | 720 sivil görevli, otobüslerde denetime çıkacak!

720 sivil görevli, otobüslerde denetime çıkacak!

Bayram tatili dolayısıyla artan trafik yoğunluğunda kazaların önüne geçmek için Emniyet ve Jandarma ekipleri harekete geçti. 636 polis ve 84 jandarmadan oluşan toplam 720 personel, yolcu gibi otobüslere binerek sürücüleri denetleyecek.

Bayram tatili dolayısıyla artan trafik yoğunluğunda kazaların önüne geçmek için Emniyet ve Jandarma ekipleri harekete geçti. 636 polis ve 84 jandarmadan oluşan toplam 720 personel, yolcu gibi otobüslere binerek sürücüleri denetleyecek.

720 sivil görevli, otobüslerde denetime çıkacak!

Kahramanmaraş, 29 Mart 2025 -

Denetimlerin amacı, otobüs şoförlerinin trafik kurallarına uyup uymadıklarını gözlemlemek ve vatandaşların güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak. Özellikle hız sınırlarına uyulması, emniyet kemeri kullanımı ve sürücülerin dinlenme sürelerine dikkat edilmesi gibi konular yakından takip edilecek.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “636’sı Polis, 84’ü Jandarma olmak üzere toplam 720 personelimiz, sivil olarak yolcu gibi otobüslere binerek seyahat edecek.  Görevlendirilen personelimiz, yolculuk esnasında otobüs şoförlerini gözlemleyerek trafik kurallarına uyup uymadıklarını denetleyecek.

Denetimlerimizin tek amacı var. Bayram tatiline giden vatandaşlarımızın sağ salim ailelerine kavuşması. Onlara sarılması. Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Unutmayalım! Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil.” İfadelerine yer verdi.

Bayram yolculuklarında güvenli ulaşım için tüm önlemler alınırken, denetimlerin tatil süresince devam edeceği belirtildi.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız