Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Az bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Asayiş | 60 bin noktada 400 bin özel güvenlik görevlisi bulunuyor

60 bin noktada 400 bin özel güvenlik görevlisi bulunuyor

Özel güvenlik görevlileri ile genel kolluk arasındaki iletişimi güçlendiren KAAN uygulamasıyla 81 ilde görev yapan 260 bin özel güvenlik görevlisi, mobil uygulama üzerinden kolluk kuvvetleriyle işbirliği yaparak suçların önlenmesi için çalışıyor.

Özel güvenlik görevlileri ile genel kolluk arasındaki iletişimi güçlendiren KAAN uygulamasıyla 81 ilde görev yapan 260 bin özel güvenlik görevlisi, mobil uygulama üzerinden kolluk kuvvetleriyle işbirliği yaparak suçların önlenmesi için çalışıyor.

60 bin noktada 400 bin özel güvenlik görevlisi bulunuyor

Kahramanmaraş, 5 Haziran 2025-

Kamu güvenliğinde özel güvenlik görevlilerinin daha etkin görev üstlenmesini sağlamak amacıyla 2019'da hayata geçirilen "Genel Kolluk-Özel Güvenlik İşbirliği ve Entegrasyon Uygulaması (KAAN)", özel güvenlik görevlileri ile genel kolluk kuvvetleri arasında iletişim ve işbirliği sağlayarak polise destek oluyor.

KAAN Uygulaması sayesinde, 81 ilde alışveriş merkezi, hastane, havalimanı, üniversite ve toplu ulaşım istasyonları gibi farklı noktalarda görev yapan özel güvenlik görevlileri, suç ya da şüpheli durumları anında polise ve jandarmaya bildirebiliyor.

KAAN Mobil Uygulaması'nı telefonlarına indiren özel güvenlik görevlileri, karşılaştıkları durumları yazılı, sesli veya görsel olarak doğrudan kolluk kuvvetlerine iletebiliyor. Bu kapsamda, 260 bin özel güvenlik görevlisinin kullandığı uygulama üzerinden gelen bildirimlerle 70 binden fazla kişiye adli ya da idari işlem uygulandı.

60 bin noktada 400 binin üzerinde özel güvenlik görevlisi var

Uygulamayı yürüten ekipten Polis Başmüfettişi Doç. Dr. Uğur Demirci, tren garlarından hastanelere birçok farklı alanda özel güvenlik görevlilerinin önleyici görev üstlendiğini söyledi.

Türkiye'de 60 bin noktada 400 binin üzerinde özel güvenlik görevlisinin sadece özel alanlarda değil, yarı kamusal ve kamusal alanlarda da hizmet verdiğini belirten Demirci, bu bağlamda tüm dünyada özel güvenlik hizmetlerinin artık genel güvenlik konseptinin bir parçası haline geldiğini kaydetti.

Türkiye'de bunun 5188 sayılı yasayla mevzuata bağlandığını hatırlatan Demirci, "Mevzuatın ilk maddesi, özel güvenlik hizmetlerinin genel güvenliği tamamlayıcı mahiyette yürütülmesi gerektiğine ilişkin. Bu bağlamda da özel güvenlik görevlilerimiz bu 60 bin noktada, tren garlarından hastanelere, mezarlıklardan özel yerlere ve havalimanlarına kadar her alanda hizmet veriyorlar." dedi.

Güvenlik görevlileri, kolluk personeliyle sürekli iletişimde

Özel güvenlik ile genel kolluk arasındaki işbirliğinin vatandaşların güvenlik algısına olumlu katkı sunduğunu dile getiren Demirci, amaçlarının, genel güvenlik görevlileriyle kolluk personelinin etkili iletişimini sağlayarak hizmet kalitesini yukarıya çekmek ve vatandaşların hissettiği güvenlik algısını daha üst seviyeye çıkarmak olduğunu belirtti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız