Yeni anayasada yer alacak sosyal haklar çalıştayı

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu'nun 'Yeni Anayasada Yer Alacak Sosyal Haklar' konulu 5. çalıştayı Çankaya Köşkü'nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum tarafından yapıldı.

Hukuk Politikaları Kurulu, insan haklarına dayanan, hukukun üstünlüğünü esas alan sivil, demokratik, kuşatıcı ve özgürlükçü yeni bir anayasa ihtiyacının karşılanması için mevzuattan kaynaklanan görevleri doğrultusunda ve Kurul Başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaklaşımları çerçevesinde yeni anayasa konusunda konu bazlı çalışmalar gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda; 24 Mart 2022 tarihinde “Yeni Anayasa İhtiyacı ve Yeni Anayasanın Politik Hukuk Yaklaşımı”, 21 Nisan 2022 tarihinde “Yeni Anayasanın Esasları; Anayasanın Başlangıç, Milli Egemenlik ve Kuvvetler Ayrılığı İlkeleri”, 26 Mayıs 2022 tarihinde “Yeni Anayasanın Hak ve Özgürlükler Yaklaşımı”, 23 Haziran 2022 tarihinde de “Yeni Anayasada Yer Alacak Siyasi Haklar ve Özgürlükler” konulu çalıştaylar düzenlendi.

Hukuk Politikaları Kurulu tarafından yapılan bu akademik ve fikri çalışmalarla yeni anayasa perspektifine katkı sunulması amaçlanıyor.

Bakmadan Geçme