Şule Kirişci

Sessizce işten çıkarılmak

Şule Kirişci

Siz sessiz istifa sürecinde gerektiği kadar çalışadururken, işveren tarafından sessizce işten çıkarılmış olmanız mümkün. Adı, “quiet firing”

Bu akım işverenin çalışanını elinde tutmak için yapabileceklerinin en azını yapması olarak tanımlanıyor. Destek, ödüllendirme, ilerleme yok…

Peki sessizce işten çıkarılmaya maruz kalıp kalmadığınızı anlamanın yolu var mı? Cevap geniş bir yelpazeye sahip olmakla birlikte birkaç madde ile özetleyebiliriz. 

Yıllarca zam, terfi alamadan çalışmak veya iş arkadaşlarınıza göre daha az zam almak

Daha az sorumluluk ve deneyim gerektiren görevlere atanmak

Gelişim ve liderlik fırsatlarının sunulmaması veya verilmemesi

Konuşmak istediğinizde yöneticinin müsait olmaması

Yeni sorumluluklar, görevler veya projelerin verilmemesi

Şirket içinde ve dışındaki toplantılara, etkinliklere dahil edilmemek

Fikirlerinizin önem verilmeyip kabul görmemesi …

Bunlardan birkaçı ya da bunlara benzer tavır ve davranışlarla karşılaştıysanız işvereniniz tarafından işten çıkarılmış olabilirsiniz. 

Linkedin’de 1200 katılımcı ile gerçekleştirilen bir ankete göre yarıdan fazlası sessizce işten çıkarılma deneyimini bizzat yaşadıklarını, üçte biri ise bunun kendi şirketlerinde gerçekleştiğini gördüklerini belirtmiştir. Görünen o ki sayı bir hayli fazla. Sadece bunun ne kadar fark edilebilir olduğuna dikkat çekilmelidir. 

Yine bir başka anket sonucuna göre ise her üç yöneticiden biri sessiz işten çıkarmak için çalışanla yüzleşmeden istifa etmelerini umarak çalışanların hayatlarını zorlaştırdıklarını ifade edenler olmuştur. Çalışanı yormak, bıktırmak ve yaptıkları işte iyi olmadığını düşündürmek gibi çeşitli yollarla… İşte bu nedenle işinize son vermeyen ancak işinizi giderek tatsız hale getiren bir yönetici tarafından işten atıldığınızdan şüphelenseniz yeridir.

Bazı işyerleri kıdem tazminatı ödemekten kaçınmak istediklerinde, çalışan hiç bir şey yapmasa bile kişinin işten ayrılmasını veya emeklilik dilekçesini bir an önce uygulamaya koymak istemesini sağlayacak sebepleri yaratmaya çalışmaktadır.  

Pandemiyle birlikte hayatımıza giren uzaktan çalışma yönteminde sessiz işten çıkarmanın daha belirgin hale geldiği görülmektedir. Bu süreçte üretimden uzaklaşarak yavaşlayan ekonomi resesyon riskini ve verimlilikte düşüşü de beraberinde getirdi. Son üç yıl içinde değişen birçok şey oldu. Dönüşümün sancılarının yaşandığı dönemeç, gerek çalışanlar ve gerekse işverenler açısından belirsizlikleri barındırmaktadır. Bu nedenle çözüm odaklı yaklaşımlarla, yeni çalışma modelleriyle sürdürebilirlik sağlanmalıdır. Her iki taraf içinde… Gerekirse karşılıklı konfor alanlarından çıkarak yeniden birlikte büyümek adına formüller oluşturulmalıdır.
 

Yazarın Diğer Yazıları