İbrahim Baykut

Töremizi unuttuk, inancımız zayıfladı

İbrahim Baykut

Bugün Filistin’de yaşananlar aslında 1,8 Milyar Müslümanın suçu. Müslümanlara önderlik eden liderlerin suçu, onları lider olarak seçmemiz için yapılan algılara inanan bizlerin suçu. Neredeyse her kınama mesajında şunu gördüm ya cahiliz, ya birlik değiliz ya da dirliğimiz yok

Peki, bunların müsebbibi kimler?

Müslümanlar cahil deyip o perdenin arakasına saklanmak mıdır doğru olan?

Ben size birkaç örnek vereyim isterseniz Müslümanların cahil olmadığına dair.

Bakınız; İbn-i Sina, tıp, psikoloji, farmakoloji, jeoloji, fizik, astronomi, kimya ve felsefe alanında bir deha ve bilim adamıdır. Aynı zamanda "Avicenna" adıyla ve "El- Kanun" kitabıyla tıbba yapmış olduğu büyük katkıdan dolayı tüm dünyaca "Modern Tıbbın Babası" olarak tanınır.

Farabi, 9. ve 10. yüzyılda değeri bilinmemiş filozof, mantıkçı, müzisyen ve bilim adamıdır. Arkasında bıraktığı eserlerden dolayı ölümünden tam 200 sene sonra bilimde tanınmaya başlanmıştır. Farabi müziğe olan ilgisinden dolayı da 'ses' olayını fiziksel açıdan açıklama getiren ilk bilim adamıdır.

El-Kindi, dünyadaki ilk Müslüman filozof olarak tanınmaktadır. Kendisi filozof yönü dışında astronomiye olan katkılarıyla bilinmektedir. Güneş sistemi teorisini desteklemiş, kriptoloji biliminde tek alfabeli şifreleme yöntemini geliştirerek frekans analizini bulan kişi olarak da tarihe geçmiştir.

El-Harezmi, matematik, astronomi ve coğrafya alanlarında kendini geliştirmiştir. Cebir ve Denklem Hesabı Üzerine Özet Kitabı dünyanın ilk matematik kitabı olma özelliğini taşımaktadır. Aynı zamanda bilim adamı Harezmi '0' rakamını ve 'x' bilinmeyenini kullanın dünyadaki ilk kişidir.

Evliya Çelebi, 40 yılı aşkın süre boyunca Osmanlı topraklarını gezmiş, gördüklerini ise dünyaca ünlü eseri "Seyahatname"de toplamış halk bilimci gezgindir.

Hezarfen Ahmed Çelebi, Osmanlı Devleti döneminde geliştirdiği takma kanatlarla uçmayı başaran ilk Müslüman Türk bilgindir.

Peki ya Katip Çelebi, Ömer Hayyam, Kaşgarlı Mahmud, Piri Reis, Battani ve daha adını sayamadığım onlarca Müslüman bilim adamı. Hani Müslümanlar cahildi, hani biz üretmiyorduk. Üretmişiz işte hem de dünyada ilkleri başarmışız. Neden bu kadar bilim adamımız varken dünyaya hükmedemeyip zalime boyun eğmişiz.

Unutmayınız, bizler Hz. Peygamber'in ümmetiyiz. 

Aslında konu ne biliyor musunuz? Konu; unuttuğumuz daha doğrusu unutturulan değerlerimiz, hazinelerimiz, kıymetlerimiz en doğru cümle olacak sanırım TÖREMİZ yüzünden bugün bu haldeyiz.

Aile bağlarını unuttuk, doğruyu ve yanlışı unuttuk, hakkı unuttuk, hakikati unuttuk, gelenek ve göreneklerimizi unuttuk ve en önemlisi ADALETİ unuttuk. Nasıl olsa Allah affedendir, affetmeyi sever sözüne kanıp (kendimizi kandırdığımız) günahlarından sakınmayı unuttuk.

Hz. Muhammed Mustafa (SAV) zamanında yapılan zulümlere katlanmak ne kadar zorsa bugün Filistinli Müslüman kardeşlerimizin, Arakanlı, Mısırlı, Suriyeli, Azerbaycanlı Müslüman kardeşlerimizin katlandığı zulme tanıklık etmek o kadar zor. 

Unutulmamalıdır ki buralarda Hilal ile haç’ın, Müslüman ve Kâfirlerin, Hak ile Batılın savaşı var.

Son olarak şunu ifade etmek istiyorum; Bizlerin komutanı Hz. Muhammed Mustafa (SAV)’dir. Ve bizler asla ve asla zalime karşı boyun eğmedik, eğmeyiz, eğmemeliyiz.

Allah, tüm Müslüman mazlum kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun.
 

Yazarın Diğer Yazıları