İbrahim Baykut

Ateşten gömlek ve deprem gerçeği

İbrahim Baykut

Deprem bu şehrin gündeminden asla düşmemeli. 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri deprem gündemini değiştirmemeli. Herkes elini değil bedenini ortaya koymalı. Hiç olmadığı kadar birlik sağlansın artık bu şehirde. Menfi çıkarlar bir kenara bırakılıp Kahramanmaraş’ı bir an önce ayağa kaldıracak projelere imza attırmalısınız. Bunun kimin yaptığı değil bu şehir için ne istendiği çok önemli. Devletin gücü her şeye yeter. Yeter ki Kahramanmaraşlılar olarak ne isteyeceğimizi bilelim. Bunu neden mi yazdım. Bakın açıklayayım.

Kaleye top isteriz

Dilden dile anlatılan bir gerçek bunlar. Rivayet odur ki; Merhum Adnan Menderes Kahramanmaraş’ı ziyaretinde kentin ileri gelenlerine sorar: “Ey Kahramanmaraşlılar devletten ne istersiniz” diye sorar. O zaman kentin ileri gelenleri siyasiler, bürokratlar hep bir ağızdan: “Kahramanmaraş kalemizde ramazan topu yok. Bize bir ramazan topu istiyoruz” demişler. O ramazan topu bu gün hala Kahramanmaraş Kalesinde duruyor.

Ulu Camiye halı isteriz

Ve bir diğer rivayet ise, Merhum Süleyman Demirel’in Başbakanlık yaptığı bir dönemde Kahramanmaraş’ı ziyaret eder. Yine rivayet odur ki şehrin ileri gelenleri, siyasiler, bürokratlar ile bir araya gelir. Merhum Demirel, kentin ileri gelenlerine sorar: “Ey Kahramanmaraşlılar dileyin benden ne dilerseniz.” Der. Yine kentin ileri gelenleri hep bir ağızdan: “Kahramanmaraş Ulu Camimizde halımız yok. Bize halı verin.” Derler. O halılar şehre gönderilir.

Kahramanmaraşspor 1. Lige çıksın

Yine rivayet odur ki Merhum Turgut Özal, iktidar olduğu dönemde kenti ziyaret eder ve kentin ileri gelenleriyle bir araya gelir. Merhum Özal’da kentin ileri gelenlerine sorar: “Ey Kahramanmaraşlılar sizin için ne yapabiliriz, isteyin ne yapayım sizin için.” Der. Yine kentin o zamanki ileri gelenleri hep bir ağızdan: “Kahramanmaraşspor’umuzu 1. Lige çıkarın.” Derler. Ve o yıl Kahramanmaraşspor 1. Lige çıkar.

İşte bu yüzden yazdım. Bu şehrin artık çok şeye ihtiyacı var. Birlik olarak hep bir ağızdan isteyeceğimiz çok kıymetli şeyler var. Sanayisinin, esnafının, işçisinin, memurunun, öğrencisinin yani herkesin ortak menfaatine olan her şeye ihtiyacı var. Devlet bir veriyorsa biz iki istemesini bilmeliyiz. Umarım Kahramanmaraş hak ettiği yatırımları ivedi bir şekilde alır.

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde Milletvekili Aday Adayı olan tüm siyasi parti Milletvekili adayları şunu unutmamalı ki bundan sonra giyeceğiniz ateşten bir gömlek. Yapabileceğinize inanıyorsanız o ateşten gömleği giyin ve yola öyle çıkın. Yok değilseniz şimdiden çekilin ve işi ehline bırakın.

Saygılarımla…
 

Yazarın Diğer Yazıları