Emre Özdemir

İslam'ın Kırmızı Çizgisi Kudüs!

Emre Özdemir

Dededen toruna anlatılan, nesilden nesile aktarılan ve buna rağmen sessiz kalınan, işkencenin, ölümlerin ve dikta ile yönetilmek istenilen Kudüs, orta doğu!

Yıllardır adına türküler, ağıtlar, şiirler yazılan Ortadoğu yine yıllardır bir şekilde susturulmuş, bastırılmış, sesi çıkmayan bir toplummuş gibi gösterilmeye çalışılıyor.

Türk medeniyetinde ayrı bir öneme sahip olan Kerkük ve Musul’a nasıl hasret besliyorsak içimizde, kanayan yara Kudüs’e de öyle kanıyoruz.

Hemen yanı başımızda ki; Ayasofya’ya ‘camii’ denildiği zaman nasıl ki dünya ayağa kalkıyorsa, İsrail’in Kudüs’ü başkent ilan etmesine İslam coğrafyasından en büyük tepkiyi neden Türkiye’nin verdiğini anlamak mümkün. Birileri ve bazıları İslam’ın son umut kalesi Türkiye denilince rahatsız olmasına sebep olan durum ise hala Bizans tohumlarının aramızda yaşadığının kanıtıdır.

Yazının başlığında; “İslam’ın kırmızı çizgisi; Kudüs” dedik ama bu kırmızı çizginin sınırlarına gelince durmamak lazım.

Asırlarca dünyaya hükmetmiş Osmanlı’nın torunları olarak sancağına, dinine ve ilk kıblesine sahip çıkmayı sosyal medyada yattığı yerden Kudüs fotoğrafı paylaşmak sanan gençliğe biraz da Peygamber ocağı dediğimiz Kudüs’e sahip çıkmayı öğretmeli.

Dediğim gibi; asırlardır gül bahçesi olması gereken Ortadoğu’nun, kan gölüne çevrilmesine sebep olan Bizans tohumları, kendi amaç ve çıkarları için Kudüs’e saldırıyorsa, bizim mabedimiz olan, ilk kıblegahımıza sahip çıkamayışımızda ki sebep ne?

Daha düne kadar Suriye’de oynanan oyunları görmüşken bu suskunluk neden?

Şükürler olsun ki; bunca İslam ülkesinin arasında gür sesi çıkan Türkiye’nin boynuna vurulan boyunduruğunu çıkarıp atmasından sonra bölgede güç sahibi olan tek ülkeyiz.

Çok fazla duyuyorum; ya sıra bize gelirse?

Bu bir korku mu?

Yoksa endişe mi?

Sıra bize çoktan geldi zaten. Çekilmek istenilen savaş belli, yer belli. Bizans tohumları, Haçlılar ve tapınakçılar şunu çok açık ve net bir şekilde biliyorlar ki; Kudüs’e dokunursak, Türkiye’ye dokunuruz.

Öyle mi?

Şimdi daha yüksek bir sesle;

İslam’ın kırmızı çizgisi; Kudüs!

Yazarın Diğer Yazıları