Ahmet Sandal

Seçim sonrası bir teşekkür bir çağrı ve bir dua

Ahmet Sandal

Bu yazıda, Cumhurbaşkanlığı seçimin sonuçlanması ve Reisimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimleri kazanması üzerine bir teşekkür, bir çağrım ve bir de dua, niyazım olacaktır.

Bundan önce şu hususu belirtmeliyim.

Seçimin galibi ve her daim bu Ülkede Devletinin yanında olan, Milletinin birlik ve beraberliğini isteyen asil ve aziz vatandaşlar topluluğu mevcuttur.

Onlar tamamen Hak ve Hakikat için, günlük çıkarları için değil Allah’ın rızası için ve Ecdadının yolunda yürüdükleri için asil ve aziz duygu ve düşüncelerle oy verirler.

Bu belirtiğim kişiler ve bu tarifini yaptığım insan topluluğu, sosyete değildir, cicili-bicili elbiseleri yoktur, kibirli ve şişkin değildir, lüks arabaları ve şatafatlı evleri yoktur. 

Çok fazla uzatmayayım tarifimi: “Belirtiğim insan topluluğu garibanlardır.”

Zaten, dün gece Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde saat 02:00’lere kadar orada heyecanla Reisin konuşması ve ardından meydandan ayrılana kadar bekleyen insan topluğuna bir isim verilecekse, “gariban, orta halli ve asil, aziz duygu ve düşüncelerle hareket eden insanlar” diyebiliriz.

Dün Reisin Külliyedeki gece konuşmasını ve teşekkürünü dinleyenler arasında ne bir iktidarın zengin ettiği iş adamları, ne makam ve mevki verdiği bürokratlar, ne meşhur ettiği yazar ve artistler yoktu?

Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki o gece Reis konuşma yaparken o alanı ve yolları dolduran 300 bin civarındaki vatandaşın ortak özelliği garibanlar olmalarıdır. O garibanları Allah rızası için iktidara destek veren Müslümanlar diye de tanımlayabilirsiniz. 

Zaten hep bir ağızdan “ya Allah ya bismillah Allahüekber” diye huşu ve gururla yeri-göğü inletiyorlardı.

Allah cümlesinden razı olsun.

İşte o kişilere açık bir teşekkürü aşağıda kaleme aldım: 

Açık teşekkür

Bu Ülkede, özellikle son 3 ay içerisinde ve yoğunlukla da Cumhurbaşkanlığı Seçiminin 1. Turundan sonra, son 15 gün içerisinde, sabır ve fedakârlıkla büyük bir demokratik mücadele örneği göstererek seçim sandıklarında hür iradesine sahip çıkan ve bu mübarek Vatanda, güven ve istikrar ile milli birlik ve dirlik için canla başla çalışan tüm asil ve aziz insanlarımıza hassasiyetle teşekkür ediyorum.

Siz bir Destan yazdınız. Ben bunu bizzat gözlemledim. Bizim de elhamdülillah, o Destanda katkımız oldu. 

Bu Destan nesilden nesile anlatılacak. Yazdığımız Destan nesilden nesile aktarılacak. 

Allah cümlemizden razı olsun.

Tüm garibanlara gönülden kucak dolusu çiçekler sunuyorum.

Şimdi gelelim çağrıma.

Açık çağrı

Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan,

Size gönülden ve hasbi olarak destek veren insanlarımızı lütfen diğerlerinden ayırın.

Diğerlerinden ayırın derken kastım şudur:

“İş kapmak için ve rant için sizden görünenler var. Makam ve mevki almak için ve menfaat için sizden görünenler var. Daha bu iki kesimdekiler gibi nice nice menfaatçi ve rantçılar var.”

Lütfen bu menfaatçi ve rantçıları değil de size hasbi ve samimi olarak destek verenleri esas alarak geleceğe dönük çaba ve girişimleri artırın.

Garibanlar sizden Allah rızası için, ekonomik rahatlama ve hayat pahalılığının önlenmesi yanında, özellikle gençlerimizin “önce ahlak ve maneviyat” anlayışı içerisinde yetiştirilmesi için, kimseden çekinmeden ve korkmadan İslam’ın emirlerinin tam uygulanmasını ve buna uygun bir eğitim sistemi tesis edilmesini ve demokrasi ve insan hakları konusunda, inanç özgürlüğü konusundaki tüm engellerin kaldırılmasını istiyorlar.  Kanunlarda insanımızın inanç ve değerlerine aykırı ne varsa hepsinin ayıklanması ve tam bir İslam Toplumu olunması için ne gerekiyorsa yapılmalıdır.

Gençlerimiz başta olma üzere tüm insanlarımızın ekonomik ve sosyal yönlerden olduğu kadar kültürel ve manevi yönlerden de geliştirilmesi için lütfen daha fazla hassasiyet istiyoruz.

Mesela Kültür Bakanı atayalım. Söylemek istediğimi daha açık belirtiyorum. Turizme önem veren değil, kültüre önem veren Bakan atayalım. 

Çünkü yeni dönemin ana mihveri kültür ve manevi gelişim öncelikli olmalıdır. Yol, köprü, alt yapı ve diğer yatırımlar tamam devam etsin, ancak kültür ve maneviyat daha önde olsun.

Bu çağrım inşallah ses ve yankı bulur.

Bu çağrımı lütfen “bir Garibanın hasbi ve samimi bir seslenişi” olarak alın Sayın Reisim.

Bu Garibanın duası ve niyazı da var.

Dua ve niyazım

Yüce Rabbim Ey Allah’ım!

Bu aziz Vatanda, bu güzel Ülkede ve kutlu Topraklarda bizleri ebeden hür, güçlü, huzurlu ve müreffeh yaşat. 

Bizleri her türlü korkulardan emin kıl ve umduklarımızı bize nasip eyle. 

Bizleri bu Dünya hayatında ve Ahirette salih kullarından eyle. 

İdarecilerimiz bizden eyle ve bizden olan idarecilerimize yardım eyle Ey Allah’ım.

Amin.

Bir de yazımın sonunda hamd ve şükür bulunmaktadır:

“Bu Garibanın rüyasını doğru çıkaran Yüce Rabbim'e hamdolsun.”

Tabi rüyayı Ramazan Ayının son günlerinde, büyük ihtimalle de Kadir Gecesi'nde görmüş ve etrafımdakilere söylemiş ve sosyal medyada da yayınlamıştım.

Ben %52'yi 1. Tür seçimleri sonucunda beklerken 2. Turda bu sonuç çıktı.

Rüyamda Recep Tayyip Erdoğan yazısı ve karşısında %52 oranı belirtilmişti. Bu yazıyı tam karşımda okurken birden sabah ezanı okundu ve uyandım.

Bu Garibanın rüyasını doğru çıkaran Yüce Rabbim'e hamdolsun. Şükürler olsun. 

Yazarın Diğer Yazıları