Yardımcıoğlu'ndan 10 Kasım Atatürk'ü anma günü mesajı

Batı Asya Araştırmaları Enstitüsü (BAAE) Başkanı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, '10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü' dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yardımcıoğlu, mesajında Atatürk'ün tüm dünya devletleri tarafından örnek alınan büyük bir deha ve devlet adamı olduğunu belirtti.

Yardımcıoğlu, mesajında; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz Türk Milletinin bağrından çıkmış, milleti için, milleti ile birlikte başlattığı büyük bir mücadeleyi zaferle sonuçlandırmış; vatanperverliğiyle, fikirleriyle, yönetim sanatıyla ve üstün kişiliği ile tüm dünya devletleri tarafından örnek alınan büyük bir deha ve devlet adamıdır. Bir ulusun kaderini değiştirerek Türk’ün gücünü dünyaya bir kez daha gösteren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Mesajında, Atatürk’ün Türk milletine en büyük mirası olan Cumhuriyete sahip çıkma vurgusu yapan BAAE Başkanı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, şunları kaydetti: “10 Kasım, Atatürk'ü Anma Günü olduğu kadar, Cumhuriyetimizin ilke ve prensiplerine sahip çıkma kararlılığımızı da yenilediğimiz gündür. Ömrünü milletinin selameti ve bekâsına adayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi yaşatmak, yükseltmek ve geliştirmek en önemli görevimizdir.

Kahraman ecdadımızın büyük fedakârlıklarla bizlere emanet ettiği vatanımızı ve medeniyet değerlerimizi her daim güçlendirerek geleceğe taşımak, şanlı tarihimize ve aziz milletimize vefa borcumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle; Türk milletinin hafızasında ve yüreğinde yaşayan, Milli Mücadele'nin Başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ü, tüm silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”
 

Bakmadan Geçme