Yardımcıoğlu: 30 Ağustos, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri

Batı Asya Araştırmaları Enstitüsü (BAAE) Başkanı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yardımcıoğlu, mesajında yokluk içindeki milletimizin ordumuzla bütünleşerek tarih yazdığını belirtti.

Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını aktaran BAAE Başkanı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, mesajında: “ 30 Ağustos; Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm milletimizin ortak mücadelesi ile başlatılan Kurtuluş Savaşı’nın zaferle taçlandırıldığı destansı bir gündür. Anadolu’nun ebediyen Türk yurdu olduğunun ve Türk milletinin esarete asla boyun eğmeyeceğinin ilan edildiği 30 Ağustos Zaferi, yokluk içindeki milletimizin, ordumuzla bütünleşerek tarih yazdığı mücadelenin sonucudur.

Bugün; Aziz şehitlerimizin emaneti olan ve rengini vatan için dökülen kandan alan Ay Yıldızlı Bayrağımızı ebediyete kadar büyük bir inanç, kararlılık, coşku ve gururla dalgalandıracağımızı, tarih boyunca milli ve manevi değerlerine yürekten bağlı bir millet olarak özgürlüğümüz ve bağımsızlığımızdan asla taviz vermeyeceğimizi, tüm dünyaya bir kez daha ilan ediyoruz.” Dedi.

Birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun önemine vurgu yapan Yardımcıoğlu: “Tarih boyunca, gücünü birlik, beraberlik ve kardeşliğinden alan milletimizin sahip olduğu mukaddes değerler etrafında oluşturduğu bu kenetlenme anlayışı ve Büyük Taarruz Ruhu, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da karşılaşacağımız badireleri aşmamızda en büyük güvencemiz olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, büyük zaferin 100. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet, şükran ve rahmetle anıyor, yüce milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.” İfade etti
 

Bakmadan Geçme