Vali Coşkun: Türkiye, insan hakları beyannamesine ilk imza atan devletlerden biridir

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı.

Vali Coşkun mesajında: “10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 74. yıl dönümünde vatandaşlarımızın 10 Aralık İnsan Hakları Gününü tebrik ediyorum. 

Yüce milletimizin farklılıklarını birer zenginlik olarak görüp kardeşlik duygularıyla barış içerisinde yaşadığı Ülkemiz; tüm insanların dil, din, ırk, cinsiyet ve yaş gibi farklılıklarıyla doğuştan eşit bir şekilde sahip oldukları hak ve özgürlükleri teminat altına alan insan hakları beyannamesine ilk imza atan devletlerden biri olmuştur.

Bu anlamda; tüm vatandaşlarımızın sahip olduğu haklar, Devletimizin ve hukukun güvencesi altındadır. İnsanın en temel hakkı olan yaşam, düşünce, çalışma, eğitim gibi haklar Anayasamızda yasal güvence altına alınmıştır.

Ülkemizde, geçmişte olduğu gibi bugün de demokrasi ve insan hakları gibi ortak değerlerimizin korunması ve güçlendirilmesine yönelik çalışmalara kararlılıkla devam edilmektedir.

Bu vesileyle hem ülkemizde hem de tüm dünyada insan haklarının en kâmil haliyle hayata geçirildiği, insanların hem maddi hem de manevi olarak kendini güçlü kılabileceği mutlu ve müreffeh bir gelecek temennisiyle, İnsan Hakları Haftası’nda tüm vatandaşlarımızın “Dünya İnsan Hakları Günü’nü bir kez daha kutluyor mutlu ve huzurlu yarınlar diliyorum.” Dedi.
 

Bakmadan Geçme