Ümit Özdağ, kararını yarına bıraktı

Sinan Oğan'ın 2'nci turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamasının ardından gözler Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, çevrilmişti. Özdağ, bugün canlı yayında açıklamayı planladığı kararını yarına bıraktı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda yaklaşık 2.8 milyon oy alan Sinan Oğan, ikinci turda Cumhur İttifakı adayı Erdoğan’ı destekleyeceğini açıklamıştı.

Oğan’ı aday gösteren ATA İttifakı’nın kurucu bileşenlerinden Zafer Partisi’nin Genel Başkanı Ümit Özdağ, dün “Sayın Sinan Oğan’ın açıklaması sadece kendi politik tercihidir. Bu açıklama Zafer Partisi’ni temsil etmemekte ve bağlamamaktadır.” İfadelerine yer vermişti.

Ümit Özdağ, bugün düzenlediği basın toplantısında açıklayacağım dediği kararını açıklamaması gündeme bomba gibi düştü.

Zafer Partisi’nin Genel Başkanı Özdağ, düzenlediği basın toplantısında şu ifadelere yer verdi: “Zafer partisinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde nasıl bir tavır alacağı ile ilgili kamuoyuyla görüşlerimizi paylaşmak amacıyla bu basın toplantısını duyurmuştuk ve bir araya geldik. Ancak sizin de bildiğiniz gibi yürüyen bir süreç var. Oldukça ciddi bir mesafe kaydetmekle birlikte henüz sonuçlanmadığı için bugün akşam Sayın CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal kılıçdaroğlu'yla Hatay dönüşü bir toplantı daha yapacağız ve bu toplantıda halen üzerinde görüşmekte olduğumuz ve Türkiye'nin güvenliğini sağlayacak 13 milyon sığınmacı ve bir sene içinde vatanlarına dönmesini güvence altına alacak böylece Türkiye'nin üzerinde yıllık 11 milyar dolara ulaşan sığınmacıların ekonomik maliyetinin artık Türk halkının sırtından atılmasını temin edecek. Ama aynı zamanda Cumhuriyetimizin kuruluş esaslarını, anayasanın ilk 4 maddesini ve 66. maddeyi güvence altına alacak. PKK, FETÖ, İŞİD gibi terör örgütleriyle de stratejik ve uzun vadeli sıfır tolerans ilkesine dayalı bir mücadeleyi öngören protokol görüşmelerini büyük ölçüde ilerletmiş bulunuyoruz. Nihayet eklenmesi ve imzaya bağlanması için yüz yüze bazı görüşmeler yapılması gerekiyor. Bu yüz yüze görüşmeleri bu gece gerçekleştireceğiz inşallah. Burada da şu ana kadar olumlu gelişen süreci bu son aşamada da olumlu gerçekleştireceğimizi umuyoruz. Bunu başarabilirsek eğer? Yarın saat 11.00’de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'yla birlikte burada bir açıklama yapmayı planlıyoruz. Tekrar altını çizerek ifade etmek isterim Zafer partisi Atatürk çizgisinde Türk milliyetçisi bir partidir. Aziz Atatürk'ten onun koymuş olduğu ilkelerden asla taviz vermez. Varlık sebebi, Mustafa Kemal'in Atatürk'ün ideallerinin 21. Yüzyıla taşınmasıdır. Türk halkının güvenliğinin sağlanmasıdır. Bu doğrultuda yapmış olduğumuz bütün çalışmalar protokole yansıdı. Şimdi bunları hassas bir şekilde şekillendiriyoruz ve kamuoyuyla da bu şekillenme bittiği zaman paylaşacağız.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme