Türk Polis Teşkilatı'nın 178. Kuruluş yıl dönümü töreni Kahramanmaraş'ta yapıldı

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 178. yıl dönümü münasebetiyle Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi. Törende konuşan Bakan Soylu: 'Türk Polis Teşkilatı, 178 yıldır milletine mahcup olmamıştır.' Dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Koordinatör Valiler, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal ve polislerin katılımıyla Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 178. yıl dönümü münasebetiyle Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi.
 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal günün ve önemine dair bir konuşma yaptı.
 
İçişleri Bakanı Soylu ise: “Bu teşkilat dünyanın afetselliği en yüksek ülkesinde 6 Şubat'ta asrın afetini görmüştür. Allah'a çok şükür 178. yıl boyunca karşılaştığı hiçbir sıkıntıda hiçbir zorlukta Türk Polis Teşkilatı acziyet içerisinde olmamıştır. Milletine mahcup olmamıştır. Zorluklarla biriktirdiği tecrübesi ve aziz milletimizin verdiği desteğin gücüyle, onun duasıyla, bütün yokluklarını kapatmış görevini layıkıyla yerine getirmiştir.
 
Bugün 178. yıl dönümünü kutladığımız Türk Polis Teşkilatı, sadece kendi benzerleri gibi dünyada huzuru asayişi temin eden değil, aynı zamanda bu ülkenin yarınlarına bu ülkenin geleceğine, bu milletle beraber, demokrasiyle beraber, hürriyetle beraber, özgürlükle beraber uzanan bir teşkilattır. Sizlerle gurur duyuyoruz. Her bir gazimizle, her bir şehidimizle, onların kıymetli aileleri ile gurur ve onur duyuyoruz. Allah sizleri korusun ve muhafaza etsin. Bu uğurda şehit olan bütün şehitlerimize bütün gazilerimize, cenabı Allah onlara karşı mahcup olmamayı nasip etsin. Bu şehirleri ayağa kaldırmadan, bu şehirlerin travmasını atlattırmadan, bu şehirlerdeki her insanın başını sıcak yuvalarına sokmadan elbette ki bu şehirlerden ayrılmayacağız.” Dedi.
 
Bakan Süleyman Soylu ve Vali Ömer Faruk Coşkun, polislerle bir süre sohbet ederek günlerini kutladı.
 

Bakmadan Geçme