TOGG TBMM'de

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bütçe görüşmelerine katılmak üzere Meclis'e Togg otomobil ile gelen Bakan Mustafa Varank'a, AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz ile MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da eşlik etti.

Kırmızı renkteki otomobili Meclis Şeref Kapısı önünde park eden Varank, burada gazetecilere açıklama yaptı. Varank, "Türkiye'nin 60 yıllık heyecanı, 60 yıllık hayali gerçeğe dönüşmüş. Ben basın mensuplarımızda da o heyecanı görebiliyorum." ifadelerini kullandı.

Varank, şunları kaydetti: "Bugün Meclis'imize Togg'la, Türkiye'nin gurur projesiyle geldik. 60 yıl önce Devrim otomobilinin hikayesi Meclis'in önünde son bulmuştu. Birileri öyle bir milli projeyi hazmedememişlerdi. Biz de bugün Türkiye'nin otomobilini, Togg'u Meclis'e getirdik. Bu gururu vatandaşlarımız görsün istedik. Aslında Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bana laf attılar, 'Madem Togg var niye onla gelmedin' diye. Ben de muhalefeti dinledim, onların tavsiyesine uygun bir şekilde Togg'u buraya getirdik. İnşallah gün boyunca burada olacak, milletvekillerimiz gelip görebilecekler."

"Türkiye'nin Otomobili Projesi"nin Türk insanının, mühendislerinin inanınca neleri başarabileceklerinin en güzel göstergesi olduğunu vurgulayan Varank, bunu bir vizyon projesi olarak gördüğünü dile getirdi.

Varank, böyle bir vizyonu ortaya koyacak siyasi iradenin çok önemli olduğunu belirterek, "Babayiğitlerin, mühendislerimizin, teknisyenlerimizin bu projede büyük emeği var ama böyle bir vizyon projeyi ortaya koymak, bir baş babayiğitlik gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanı'mız baş babayiğit olarak bu projenin arkasında durdu, sonuna kadar destekledi. Hamdolsun Togg bugün Meclis'imizin önüne geldi." diye konuştu.

Togg'un 29 Ekim'de seri üretim bandından inmeye başladığını bildiren Varank, buraya getirdiği aracın da seri üretim bandından çıkan test aracı olduğunu söyledi.

Tip onayı alındıktan sonra araçların satılabilir hale geleceği bilgisini veren Varank, şirketin, nasıl bir satış stratejisi uygulayacağını ilan edeceğini, mart ayında da satışa başlanacağını aktardı.

Varank, bakanlıkların bu aracı kullanıp kullanmayacağının sorulması üzerine, "Bakanlıklar bunu kullanmak için sıraya girer diye düşünüyorum. Çok güzel bir araç. Hem size bir güven hissi veriyor, aynı zamanda geniş bir araç." yanıtını verdi.

Bakmadan Geçme