TOGG, Bakanlıklara ulaştırıldı

Türkiye'nin milli teknoloji hamlelerinden birisi olan TOGG, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile, ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'na ulaştırıldı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bakanlığa tahsis edilen TOGG'u teslim aldı. Özer, TOGG'un direksiyonuna geçip Bakanlık kampüsünde test sürüşü gerçekleştirdi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, TOGG deneme sürüşüne ait görüntüleri paylaştığı mesajında "Bakanlığımıza tahsis edilen millî gururumuz TOGG'u bugün teslim alarak ilk sürüşümüzü gerçekleştirdik. TOGG gibi nice dev projeyi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkemize kazandırarak çocuklarımız ve ülkemizin yarınları için çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Derya Yanık, makam aracı Togg’la trafiğe çıktı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye’nin yerli otomobili Togg’u teslim almasının ardından trafikteki ilk sürüşünü gerçekleştirdi.

İlk teslimatı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan, yerli otomobil Togg bakanlıklara da teslim edildi. Bakan Derya Yanık da yerli ve milli Togg'u teslim aldı. Makam aracı Togg'la ilk kez trafiğe çıkan Bakan Yanık bakanlık çevresinde tur attı.

Togg’un Türkiye'nin yerli ve milli otomobil yapma sevdasının, arzusunun bir ürünü olduğunu belirten Bakan Yanık, şöyle konuştu: “Bugüne nasip oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğine nasip oldu. İnşallah milletimiz önümüzdeki süreçte yine Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde daha güzellerini üretecek ve ortaya koyacak. Önümüzdeki yüzyılı Türkiye yüzyılı yapma iddiamızı da böylece kuvveden fiile çıkarmış olacağız. Allah'tan bunu diliyor ve bunun için gayret gösteriyoruz. Togg’umuz bütün milletimize, bütün kullanıcılara ve önümüzdeki süreçte inşallah uluslararası alanda da kullanıcılarına, alıcılarına hayırlı uğurlu olsun. Bir milli değer olarak hepimizi gururlandıran, gerçekten göğsümüzü kabartan bir iş olmuş. Hayırlı olsun. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.”

TOGG, Adalet Bakanlığına teslim edildi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobili TOGG’u bakanlığa gelişinde kullandı. 

İlk sürüşünü gerçekleştiren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “TOGG aracımız hem aziz milletimizi hem de ülkemize hayırlı uğurlu olsun, bugünde Adalet Bakanlığına tahsis edelin TOGG aracını teslim aldık, ben de ilk defa bindim. Türkiye’nin ilk yerli ve milli aracına binmek bizim içinde büyük bir şeref, büyük bir heyecan Allah Sayın Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Ülkemize böylesine bir şey kazandırdı” diye konuştu.

Bakan Bozdağ’ın açıklamaları şu şekilde; “TOGG aracımız hem aziz milletimizi hem de ülkemize hayırlı uğurlu olsun, bugünde Adalet Bakanlığına tahsis edelin TOGG aracını teslim aldık, ben de ilk defa bindim, hem yerli milli olması, hem de elektrikli olması, çevre dostu olması, hem akıllı olması, hem en ileri teknoloji ile donatılmış olması, hem Türk işçi ve mühendislerinin, teknisyenlerinin elinden çıkmış olması bizi fevkalade gururlandırdı, onurlandırdı.

Böylesi bir büyük şerefi bugün yaşamış olduk. Onun için de ben Sayın Cumhurbaşkanımıza böylesine büyük bir hayali gerçeğe dönüştürdüğü için buradan şahsım ve milletimiz adına bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Türkiye’ye yerli ve milli otomobilimiz TOGG’u kazandırdığı gibi pek çok yerli ve milli ilki de ülkemize kazandırdı. İşte bugün bunlardan bir tanesini elimizde tutuyoruz ve bizzat kullanıyoruz. Allah Türkiye’nin yolunu bahtını açık etsin inşallah.

Her insana bir şeyi hayal etmek sonra projelendirmek sonra onun temellerini atmak sonra onu hayata geçirmek nasip olmaz. Sayın Cumhurbaşkanımıza hem bu yerli ve milli otomobili hayal etmesi, projelendirilmesi, destek vermesi ve şuanda da onun ete kemiğe bürünüp hizmete dönüşmesi, yollara çıkması çok büyük bir olaydır, çok büyük bir hadise Türkiye için de, Cumhurbaşkanımız için de, ülkemiz için de. Ben herkese tavsiye ediyorum. İnşallah vatandaşlarımız da yerli ve milli otomobil ile seyahat etme imkanı bulurlar, gerçi ben de müracaat ettim ama bana da kurada maalesef çıkmadı, yedek de çıkmadı, asıl da çıkmadı. Ama inşallah vatandaşlarımız bundan sonraki süreçte yerli ve milli otomobilimize sahip olurlarsa hem güvenli, hem konforlu, hem de ekonomik bir araç, her açıdan muhteşem.

Muhteşem, yani ses hiç duymuyorum mesela. Diğer arabalarda sesi duyuyorsunuz, çok fazla gürültü fakat şuanda benim duyduğum bir ses yok. Sanki araba sessiz gidiyor.  Kullanımı çok rahat. Tabi elektronik düzeni buradaki akıllı araba olmasını gerektirecek çok şey var. Onu da görüyorum ben. Çok muhteşem yani. Tabi bir de Türkiye’nin ilk yerli ve milli aracına binmek bizim içinde büyük bir şeref, büyük bir heyecan Allah Sayın Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Ülkemize böylesine bir şey kazandırdı.”

TOGG’un sürücü koltuğuna İçişleri Bakanı Soylu oturdu

İçişleri Bakanlığına tahsis edilen TOGG’u Bakan Süleyman Soylu teslim aldı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Soylu: “Türkiye Yüzyılında TOGG, Bakanlığımıza yakıştı mı yakıştı. Türkiye’nin devrimi, Yerli ve Millî arabamız TOGG, Bakanlığımızın envanterinde. Bir hayali daha gerçeğe dönüştüren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürler.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme