Tayfanın yeni üyesi bir uzaylı

TRT Çocuk'ta 9 yıldır yayınlanan Türk animasyon filmi Rafadan Tayfa, yeni bir maceraya atılıyor. Çocukların, aileleriyle birlikte ilgiyle izlediği yapımın 3'üncü sinema filmi Galaktik Tayfa, 6 Ocak'ta sinemaseverlerle buluşuyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın katkılarıyla beyaz perdeye yansıyacak Galaktik Tayfa, 81 ilde yüzlerce salonda aynı anda gösterime girecek.

Hayri, Sevim, Akın, Hale, Mert ve Kamil; Dünya’da mahsur kalan uzaylı Zobi ile yeni bir serüvene başlıyor. Akın’ın Dünya yörüngesine yerleşmiş bir uzay mekiğini keşfetmesiyle gelişen ilginç olaylar zincirini anlatan Galaktik Tayfa, seyircilere unutulmaz anlar yaşatmaya hazırlanıyor.

TRT ve İSF Studios ortak yapımı olan Galaktik Tayfa, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı katkılarıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı desteğiyle 6 Ocak’ta izleyiciyle buluşacak.

81 ilde aynı anda

Galaktik Tayfa, 6 Ocak’ta 81 ilde aynı gün beyaz perdeye yansıyacak. Aktif sinema salonu bulunmayan Sinop ve Ardahan gibi illerde kültür merkezleri gibi uygun mekanlara özel DCP sistemi kuruldu. Bu sistem sayesinde 81 ildeki çocuklar, aynı gün Galaktik Tayfa heyecanına ortak olacak.

İlk iki sinema filminde yurt dışında da büyük ilgiyle karşılanan serinin üçüncü filmi olan Galaktik Tayfa, 5 Ocak’ta Almanya, Avusturya, Belçika, Hollanda, Danimarka, İngiltere, İsviçre ve Azerbaycan’da, 13 Ocak’ta da Fransa’da gösterime girecek.

Seyirci rekoru hedefliyor

Serisinin ilk sinema filmi “Rafadan Tayfa Dehliz Macerası” 2 milyonun üzerinde ikinci film “Rafadan Tayfa Göbeklitepe” de yaklaşık 3,5 milyon seyirciye ulaştı. Galaktik Tayfa ilk iki film gibi birçok salonda kapalı gişe oynayarak öncüllerinin seyirci rekorunu kırmayı hedefliyor.

Bir bakışta Galaktik Tayfa

Astronomi kulübünün en parlak üyelerinden Akın, Dünya yörüngesine yerleşmiş bir uzay gemisi keşfeder ve dünyada gündem olur. Uzay gemisi ile ilgili birçok haber yayınlanır, sayısız teori ortaya atılır. Bu arada Hayri de şöhret basamaklarını tırmanmaya başlar. Hayri’nin gazetelerde yayınlanan fotoğrafları hiç beklenmedik bir kişinin dikkatini çeker; geminin sahibi olan uzaylının… Gizemli ve sevimli uzaylı, Hayri’yi bulmak ve onu kendisine yardım etmesi için ikna etmek için bir maceraya girişirken peşinde niyetleri hiç de iyi olmayan bir grup insanın olduğundan habersizdir.

TRT Çocuk ekranlarının en beğenilen çizgi filmi Rafadan Tayfa ve sinema versiyonları, Türkiye’nin en büyük animasyon ve ses stüdyosu İSF Studios’da üretiliyor. Ankara’da bulunan İSF Studios, ileri düzey animasyon ve prodüksiyon işleri başta olmak üzere dijital sanatlar alanında çalışmalar yürütüyor. Animasyon stüdyosu, özellikle Türk kültürüne uygun çizgi filmleriyle dikkat çekiyor.

Bakmadan Geçme