Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Maraş Biberi hasadına katıldı

Çağlayancerit Ceviz Festivaline katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kahramanmaraş'a gelen Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Maraş Biberi Hasat etkinliğine katıldı.

Dulkadiroğlu ilçesi Doğanlıkarahasan Mahallesinde düzenlenen biber hasat etkinliğinde, tarladan biber hasat ederek çiftçiden bilgi alan Bakan Kirişçi, üreticilere bereketli bir hasat dönemi temennisinde bulundu.

Üreticilerin en mutlu günlerinin hasat dönemi olduğunu dile getiren Bakan Kirişçi: "Kent tarımına Bakanlık olarak önem veriyoruz ve bu konuda inşallah kampanya başlatıyoruz. Burada gerek açıkta üretim gerekse örtü altı serada üretim teşviklerimiz arasında olacak ve bu konuda sübvansiyonlu krediler, üreticilerimize her türlü destekler sonuna kadar temin edilecektir. Buradaki hassasiyet gösterdiğimiz öncelikli husus, eğer jeotermal varsa bu bizim için ilk sırada yer alacak. Çünkü jeotermalle, yılın neredeyse 11 ayı üretim yapabilme imkanımız olacaktır. İnşallah tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Kahramanmaraş’ımızda da özellikle jeotermal olan bölgeler dahil olmak üzere örtü altı yetiştiriciliğini, serada üretimi destekliyor olacağız.

Çocukluk yıllarındaki biber kurutma yöntemleri geride kaldı. Olabildiğince hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerekiyor. Kesinlikle biz gıda güvenilirliği adına bu konulardaki hassasiyetimizi sürdürüyoruz. Memleketimiz kendi adıyla anılan bu güzel biberle ilgili de inşallah biberin her türlüsünü yetiştiren bir il olarak anılacak." Dedi.

Hasat Etkinliğine, Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci’nin yanı sıra eşi Hanife Kirişci, Vali Ömer Faruk Coşkun, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Pakdil, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, Milletvekilleri Av. Ahmet Özdemir, Habibe Öçal, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, TİGEM Genel Müdürü Hasan Gezginç ve vatandaşları katıldı.

Program, Bakan Kirişçi, Vali Coşkun ve protokol üyelerinin, tarım zararlarını azaltmak ve zararlı böcek artışlarını engellemek adına doğaya keklik bırakması ile sona erdi.
 

Bakmadan Geçme