Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, G20 Zirvesi kapsamında Endonezya'da

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, G20 Zirvesi kapsamında 27-29 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek Tarım Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere Endonezya'ya gitti.

2022 G20 Dönem Başkanı Endonezya, başkanlık önceliklerini Küresel Sağlık Mimarisi, Dijital Dönüşüm, Sürdürülebilir Enerji olarak belirlemiş olup toplantının oturum başlıkları da bu öncelikler kapsamında şekillendirildi.

Toplantının bu seneki teması ise "Birlikte daha iyi, daha güçlü" olarak belirlendi.

Bakan Kirişci'nin de "Üst Düzey Bakanlar Diyaloğu"nda bir konuşma gerçekleştireceği Global Forum, 27 Eylül tarihinde "Dijital İnovasyonlarla Tarımda Kadın ve Gençlerin Rolünün Artırılması" teması ile gerçekleştirilecek.

G20 üyesi, davetli ülkeler ve uluslararası kuruluşlardan oluşan toplam 34 temsilci tarafından katılım sağlanan 2022 G20 Tarım Bakanları Toplantısı kapsamında toplam 3 oturum gerçekleştirilecek.

Bakan Kirişci, "Esnek ve sürdürülebilir tarım ve gıda sistemleri inşa etmek" temalı 1. oturum ile "Kırsal alanlardaki çiftçilerin geçimini iyileştirmek için dijital tarım yoluyla yenilikçi tarımsal girişim" temalı 3. oturumda birer konuşma yapacak.

Endonezya, Kanada, Kamboçya ve Suudi Arabistanlı mevkidaşları ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek Bakan Kirişci, AB Tarım ve Kırsal Kalkınma Komiseri Janusz Wojciechowski ve FAO Genel Direktörü Qu Dongyu ile de bir araya gelecek.
 

Bakmadan Geçme