Tarihi eser operasyonu: 6 Gözaltı

4 Ayrı tarihi eser operasyonunda, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait olduğu değerlendirilen bin 47 adet sikke, 2 adet tablo, 32 adet obje ile 2 adet ortodoks ikona ele geçirildi. Tarihi eserlerle birlikte gözaltına alınan 6 kişi yakalanarak adli makanlara sevk edildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Gazetecin - İbrahim Baykut

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Eyüpsultan'da tarihi eser kaçakçısı olduğu tespit edilen şüphelilerin, müşteri aradığı ihbarını aldı. 

İhbarı değerlendiren ekipler, istihbari çalışmalar, fiziki ve teknik takip sonucu şüphelilerin tarihi eserleri Eyüpsultan'da bulunan iki ayrı adrese getireceği bilgisini aldı. Jandarma ekiplerinin operasyonunda T.Ö., A.T., S.Ş., H.Ö., Y.K. ve A.C. adlı şüpheliler yakalandı. İki farklı adreste ve şüphelilerin üstünde yapılan aramalarda Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait olduğu değerlendirilen bin 47 adet sikke, 2 adet tablo, 32 adet obje ile 2 adet ortodoks ikona ele geçirildi. 

Ele geçirilen eserler incelenmek üzere İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü'ne teslim edildi. 

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında, toplam bin 83 adet sikke ve obje, İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. 

Gözaltına alınan şüpheliler 6 kişi ifadelerinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edildi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN