Şehit Jandarma Uzman Çavuş İslam Çubuk operasyonu başlatıldı

PKK terör örgütünü ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla Şırnak ilinde 'Eren Abluka Sonbahar Kış-26 (Bestler-Dereler) Şehit J. Uzm. Çvş. İslam Çubuk' operasyonu başlatıldı.

Şırnak Jandarma Bölge Komutanlığı sevk ve idaresinde gerçekleştirilen operasyonda; Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı ile Şırnak İl Jandarma Komutanlığına bağlı, Jandarma Özel Harekât (JÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan 5 Tabur 48 operasyonel tim 540 personel görev alıyor. 

Jandarma Komandoların hava hücum harekâtı ile başlayan operasyonun 1’inci gününde; Bestler-Dereler bölgesinde icra edilen arazi arama tarama faaliyetinde 8 adet mağara ve 11 adet sığınak tespit edildi. 
 
Ele geçirilen mağaralardan birinin ise PKK terör örgütünün 2019-2021 yılları arasında kış üstlenmesini geçirdikleri tespit edildi. Jandarma Komandolar tarafından didik didik aranan söz konusu mağara incelendiğinde;
 
Mağaranın 1’inci katının jeneratör odası olarak kullanıldığı, bu noktadan kablolar vasıtasıyla aşağı katlarda bulunan odalara elektrik imkânı sağlandı.

Mağaranın 1’inci katından (15) m ip merdivenle inildiğinde, kiler olarak kullanılan 2’nci kata ulaşıldığı, bu alanda teröristlerin kullandığı, gıda malzemelerinin bulundu.

Basamaklar vasıtasıyla aşağı doğru inildiğinde büyük ve geniş bir alana sahip teröristlerce yaşam alanı olarak kullanılan mutfak, banyo ve tuvaletin bulunduğu 3’üncü kata ulaşıldığı, bu katta barınmak için (4) çadırın kurulu olduğu ve bunların dışında (1) çadırda da basit tıbbi müdahalelerin yapıldığı, mağarada kalanların su ihtiyacını karşılamak için su sarnıcı oluşturulduğu, Güvenlik kuvvetlerince mağaraya baskın yapılması halinde mağaradan kaçabilmek maksadıyla, birisi (10) m, diğeri (6) m uzunluğunda (2) tane tünelin bulunduğu ve kaçış tünellerinin hemen yanında teröristlerce kullanılan (16) m’lik atış alanının yer aldığı tespit edildi.
 

Bakmadan Geçme