Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Kahramanmaraş'ta

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 6 Şubat'taki 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta sanayi kuruluşlarına ziyaret gerçekleştirdi.

Bakan Varank, kentteki ziyaretleri kapsamında ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erdem Canbay ve beraberindeki akademisyenlerden oluşan heyetle Erkenez Organize Sanayi Bölgesi, Türkoğlu Organize Sanayi Bölgesi, Küçük sanayi sitesi, Kuyumcukentte, Sanayi Kooperatifine bağlı iş yerlerinde, Teknik Makina ve Sanatkarlar Odasının hasar gören iş yerlerinde incelemelerde bulundu.

Ziyaretlere İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Milletvekili Av. Ahmet Özdemir ile AK Parti İl Başkanı Av. Fırat Görgel, KMTSO Başkanı Mustafa buluntu, Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz, sanayiciler ve esnaflar eşlik etti.

Depremde hasar gören tekstil fabrikalarının üretim alanları ve depolarında incelemede bulunan Varank, işletmelerin sahiplerine geçmiş olsun temennisinde bulundu.

İnceleme heyetindeki akademisyenlerden hasarlı yapıların güçlendirmesiyle ilgili bilgi alan Varank, işletmelerin en kısa sürede yeniden faaliyete başlaması için harekete geçileceğini ifade etti.

Sanayi sitesi esnafıyla yakından ilgilenen Varank, sorun ve taleplerini dinlediği esnafa yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 

Bakmadan Geçme