Sağlık çalışanlarına yapılan saldırıya Sağlık-Sen'den tepki

Sağlık-Sen Kahramanmaraş İl Başkanı Bünyamin Mutlu Demirci, Afşin'de yaşanan Acil Servisinde görevli hekim ve sağlık personellerine hasta yakınları tarafından yapılan saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Sağlık-Sen İl Başkanı Demirci, açıklamasında: “Kahramanmaraş Afşin Devlet Hastanesi Acil Servisinde görevli hekimlerimiz ve sağlık personellerimiz hasta yakınları tarafından saldırıya uğramış ve darp edilmiştir. Bizler sağlıkta şiddet olaylarına karşı her zaman olduğu gibi bugünde tek yüreğiz.

Sağlık personellerimize karşı yapılan bu saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyor, böyle olayların bir daha yaşanmaması adına; adaletin tesisi noktasında mahkemelerimize güvencimizin tam olduğunu bildiriyoruz. 

Halkımızı; gece gündüz demeden kendilerine fedakârca hizmet eden sağlık çalışanlarımıza sahip çıkmaya davet ediyoruz. Sağlık Çalışanlarının da sizlerin birer kardeşi, evladı olduğunu hatırlatmak isteriz.

Biz Sağlık Çalışanları, Bayram demeden, Hafta Sonu demeden, Ailesinden, çocuklarından ödün vererek büyük bir özveri ile çalışıyoruz. OECD ülkelerine göre yarı sayıda hekimimiz ve sağlık çalışanımız olmasına karşın, dört kat fazla hasta bakmakta, 24 saat gözümüzü kırpmadan nöbet tutmakta ve can kurtarmaktayız. Görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan sağlık personeli, ne yazık ki psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalmaktadır.

Sağlıkta şiddete yol açan nedenleri bugüne kadar birçok defa dile getirdik. Ancak geldiğimiz noktada bu sebepleri tekrar etmektense, tüm sağlık çalışanlarının, yöneticilerin ve halkımızın bu üzücü olayların sona erdirilmesi konusunda ortak tavır göstermesi gerektiği aşikârdır. 

Sağlık alanında yaşanan her şiddet olayı, sağlık hizmetlerini aksatmakta ve sağlık çalışanlarının halkımıza kaliteli sağlık hizmeti vermesini engellemektedir. Halkımızı bu konuda sağduyulu olmaya, kendisine hizmet eden sağlık çalışanlarına sahip çıkmaya tekrar davet ediyoruz.

Son olarak; hekimlerimize ve sağlık personellerimize acil şifalar dilerken, saldırganların cezalandırılması istiyoruz. Sağlık Çalışanlarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğimizi ve tüm hukuksal sürecin takipçisi olacağımızı basına ve kamuoyuna saygıyla duyururuz.” Dedi.
 

Bakmadan Geçme