Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığının divan toplantısında gündem ekonomi oldu

Saadet Partisi (SP) Kahramanmaraş İl Başkanlığı Temmuz ayı il divan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan katıldı. Divan toplantısının ana gündem maddesini ekonomi oluşturdu.

Toplantıda konuşan SP İl Başkanı Av. Ahmet Zor: “Biz muhalefette bulunan bir siyasi parti olarak sorumluluğumuzu yerine getiriyor, iktidarı uyarıyor ve çözüm yolunu gösteriyoruz. Fakat iktidar, iktidar olma sorumluluklarını ne yazık ki yerine getirmiyor. Uyarılarımıza kulak tıkıyor, problemlerimize çözüm olacak adımları atmak yerine; her geçen gün bu problemleri daha da derinleştiren ve artık kronik hale getiren yanlış politikalarında inat ediyor.

Tüm Kahramanmaraşlı hemşehrilerimiz bir kaç gündür tabiri caizse yüreği ağzında art Arda meydana gelen depremleri yaşıyor, yaşıyoruz elhamdülillah yaşanan depremlerde hiçbir vatandaşımızın can kaybı ve yaralanmasına şahit olmadık.  Afet insan üstüdür ve insanın bu afetleri engelleme imkanı bulunmamaktadır. Ancak biz insanoğlu bu depremleri engelleyemesek te tedbirimizi alır en az kayıpla afeti def etmeye çalışırız. 

Kahramanmaraş deprem bölgesi ve son yıllarda İzmir, Elazığ gibi şehirlerimizde meydana gelen depremlerden sonra birçok ilim adamı defaatle Kahramanmaraş’ı uyardı. Kahramanmaraş’ın da üzerinde bulunduğu Fay hatlarında hareketlilik olduğu deprem meydana gelebileceğini belirtti ancak şehrimizin Büyükşehir belediye başkanı, ilçe belediye başkanları bu uyarıları hadi canım sendecilikle savuşturdu. 

Gelinen noktada bugün daha birkaç yıl önce bölgenin en büyük hastanesi denilerek açılan Necip Fazıl Şehir Hastanesi yaşanan depremler neticesinde acil olarak boşaltılmak zorunda kalındı. İktidar yetkililerine soruyoruz  bugün şehrimizde olası büyük şiddetli bir deprem durumunda şehrimizde toplanma alanları nerelerdir, şehrimizde depreme dayanıklı olmayan yapılar boşaltılıyor mu , deprem anında acil müdahale için ekiplerimiz var mıdır be yeterli midir , ayrıca fay hattı üzerinde bulunan ve Kahramanmaraşlı yetkililerin böylesi bir durumla karşılaşan şehrimizde geniş çaplı bir hazırlık çalışması planı var mıdır? 

Biz bunu soruyor ve yetkilileri bilboardlardan aşağıya inip çalışma yapmaya davet ediyoruz. Bu kadar belirgin olan deprem riskini görmezden gelmemelerini olası bir can kaybında ne vatandaşlar nezdinde ne de Allah indimde sorumluluktan kaçamayacaklarını ifade ediyoruz.

Siyasal iktidarının milletimize olan yükü her geçen gün ağırlaşıyor. 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 7 bin liraya dayandı. Yoksulluk sınırı da 22 bin lirayı geçti! Bundan bir sene öncesinde bu rakamlar tahayyül bile edilemezdi! Son 1 yılda; Ekmek: yüzde 154, Un: yüzde 156, Yumurta: yüzde 250, Şeker: yüzde 269, Benzin: yüzde 187, Kira: yüzde 145 arttı.

Biliyorsunuz iktidar ekonomik başarısızlığını algı ile örtmeye çalışıyor ancak milletimiz artık tenceresinde kaynayan yemeğe bakıyor boş lakırdılara kulak asmıyor. Daha 10 gün önce tek kalemde Kahramanmaraş’ta ekmek fiyatları yüzde 33 arttı. Ek bütçeyle verdiklerini daha bir ay dolmadan Kahramanmaraşlıdan almaya başladılar. Bir o kadar da yüzsüzler ne yazık ki! 

Bu ay içerisinde neredeyse tüm ilçelerimizde çalışma gerçekleştirdik. Yaklaşan seçimlerde başarılı olmanın en kolay ve en doğru yolu her noktada temsilcimizin bulunmasıdır. Bu minvalde bu ay içerisinde ilçelerimizde yüzde 33’e varan mahalle başkanı ataması gerçekleştirdik. En gayretli çalışmayı gerçekleştiren iki ilçemiz Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçe başkanımız ve yönetimine teşekkür ediyorum. Diğer ilçelerimize de büyük gayretler diliyorum. 

İnanıyorum ki her geçen gün daha da zafere yaklaşan Saadet Partimizi gayretli çalışmalar en güzel neticeye ulaştıracaktır.” Dedi.
 

Bakmadan Geçme