Peygamberimiz, Cami ve İrşat temalı konferans düzenlendi

Mevlid-i Nebi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Kahramanmaraş İl Müftülüğü tarafından Peygamberimiz, Cami ve İrşat temalı konferans düzenlendi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Yunus Emre Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Peygamberimiz, Cami ve İrşat temalı program, Müftülük Musiki Korosunun İlahi dinletisi, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualarla başladı.

Mevlid-i Nebi Haftası sinevizyon gösterimi ile devam eden programda, açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Mustafa Tekin, günün anlam ve önemine dair konuşma yaparak, Mevlid-i Nebi, Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutladı.

Program, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç’in “Peygamberimiz, Camii ve İrşat” konulu konferansı ile sona erdi.

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ve protokol üyeleri tarafından Mevlid-i Nebi, Camiler ve Din görevlileri Haftası münasebetiyle dünya genelinde ve Türkiye’de Hafızlık ve Kuran-ı Kerim’i güzel okuma yarışması ile çeşitli dallarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Programa, Vali Coşkun’un yanı sıra Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, İl Jandarma Komutanı Albay Tolga Yağan, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, İl Müftüsü Mustafa Tekin, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.
 

Bakmadan Geçme