- Haberler
- Kahramanmaraş
- Necip Fazıl Kısakürek İlkokulunda Gazze'ye destek
Necip Fazıl Kısakürek İlkokulunda Gazze'ye destek
Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu'nda, Gazze'ye destek amacıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Sabah saat 09.00'da okul bahçesinde başlayan program, öğrencilerin hazırladığı çeşitli gösterilerle renkli ve duygusal anlara sahne oldu.
Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu'nda düzenlenen etkinlikte, ellerinde Filistin bayrakları taşıyan öğrenciler, okul bahçesine çizilen Filistin haritası etrafında sıralandı. “Sen Özgürsün Kardeşim” adlı Arapça müzik eşliğinde yapılan yürüyüş, izleyicilere unutulmaz duygusal anlar yaşattı. Mehter marşları eşliğinde Türk bayrağını taşıyan öğrenciler, asker ve geleneksel kıyafetlerle Filistin haritasının içine girdiler. Diğer öğrenciler de Türk bayraklarıyla haritanın çevresinde sıralanarak görsel bir bütünlük oluşturdu.
Öğrenciler, ellerinde taşıdıkları pankartlarla Filistin’e destek mesajları vererek kortej yürüyüşü yaptı. Ardından, Filistin direnişinin sembolü haline gelen "Dabke" dansı sahnelendi ve büyük alkış aldı.
Programın sonunda, Gazze’de şehit olan çocuklar anıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan bölümde, şehit çocukların isimlerinin yazılı olduğu balonlar, öğrenciler tarafından Filistin haritasının içine bırakıldı. Fatiha suresi okunarak balonlar gökyüzüne bırakıldı ve program, duygusal bir atmosferde sona erdi.
Bu anlamlı etkinlik, öğrencilerin duyarlılığını artırırken, aynı zamanda Gazze halkıyla dayanışma ruhunu pekiştiren önemli bir adım oldu.
Bakmadan Geçme





