MSB, iddialara cevap verdi

Dün Karar Gazetesi'nde yayımlanan bir köşe yazısında, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın bir siyasi parti lideri ile görüştüğüne dair asılsız iddia ve yorumlara yer verildi. Gerçeklikle uzaktan yakından ilgisi olmayan yazı derhâl tekzip edilmiş ve söz konusu gazete tarafından 8 Mart 2023 tarihinde cevap ve düzeltme metni yayınlandı.

Asılsız iddialara ilişkin tekzip metnimizde şu ifadeler yer almaktadır: “Gazeteniz ve internet sitenizde 7 Mart 2023 tarihinde, Akif Beki tarafından yazılan ‘Akşener'in gizli ziyaretçisi olsa ne yazar’ başlıklı asılsız iddia ve yorumların yer aldığı bir köşe yazısı yayınlandı.

Basın Meslek İlkelerine aykırı şekilde kaleme alınan söz konusu yazıdaki; Bakan Akar’ın şahsını hedef alan, duyuma ve söylentiye dayalı olduğu içeriğinde de vurgulanan afaki ifade ve değerlendirmeler gerçeği yansıtmamakta ve kamuoyunu yanıltma amacı taşımaktadır.

Bahsi geçen yazının; tamamen siyasi saiklerin gölgesinde yazıldığı, yanlı ve subjektif bir bakış açısıyla hazırlandığı ve mesnetsiz iddialar ortaya atarak kamuoyunda Bakan Akar, hakkında olumsuz algı yaratmaya yönelik olduğu aşikârdır.”
 

Bakmadan Geçme