Milli Savunma Bakanı Akar, Osmaniye'de

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 11 ili etkileyen asrın felaketinin hemen ardından beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ile geldiği Hatay'da Mehmetçiğin nöbet, devriye, arama-kurtarma ve yaşam destek faaliyetlerini yerinde takip eden Bakan Akar, Osmaniye'ye giderek oradaki çalışmaları da inceledi.

Depremin yaralarının sarılmasına yönelik Türk Silahlı Kuvvetlerinin faaliyetlerini incelemek için geldiği kentte AFAD Koordinasyon Merkezine giden Bakan Akar, çalışmalara ilişkin bilgi aldı. 

Türkiye’nin “asrın felaketinin” ardından yaraları sarmak için el ele verdiğini ifade eden Bakan Akar, "Acımız, kederimiz büyük. Bu yaraları sarmak için ilk günden itibaren asil milletimizle birlikte omuz omuza çalışarak tek yumruk, tek yürek olarak inşallah tüm bu sıkıntıların üstesinden gelecek, yaralarımızı saracağız." diye konuştu. Bakan Akar, bu süreçte gösterilen dayanışmadan dolayı dost ve kardeş ülkelere de teşekkür etti.

Daha sonra Bakan Akar ve beraberindekiler çadır kente giderek depremzedelerle bir araya geldi.

Vatandaşlarla bir araya gelen, taleplerini dinleyen Bakan Akar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kurulan Psikososyal Destek Çocuk Alanı’nı da ziyaret ederek çocuklarla yakından ilgilendi.
 

Bakmadan Geçme