Milletvekili Sezal: Toplu konut projesi için Kahramanmaraş'ta çalışma yapılıyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, esnaf ziyareti sırasında gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Kahramanmaraş'a yapılan yeni projeler hakkında da konuşan Milletvekili Sezal, tek hedefin alım gücünü yükseltmek olduğunu söyledi.

Dulkadiroğlu bölgesinde yürütülen çalışmalarda Milletvekili Sezal’a Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu, İl Başkan Yardımcısı Kerem Yıldırım Erdoğan ve parti yönetimi eşlik etti.

TBMM’nin tatil edilmesiyle birlikte Kahramanmaraş’ta temaslarını sürdüren Milletvekili Sezal: “Esnaflarımıza ziyaretlerde bulunuyoruz. Mahallelerin eksikleriyle ilgili esnaflarımız ve mahalle sakinlerinin tabi ki istekleri oluyor. Mümkün olduğu ölçüde anında cevap vermeye çalışıyoruz. Hamdolsun vatandaşlarımız tarafında Cumhurbaşkanımıza karşı bir memnuniyette var. Belediyelerimiz zaten mümkün olduğu ölçüde mahallelerimizde çalışmalarını yaz kış devam ettiriyor. Bugünde hem vatandaşlarımıza selam veriyoruz hem de Cumhurbaşkanımızın selamını iletiyoruz. Vatandaşların bir ihtiyaçları ve eksikleri varsa onları dinliyoruz. Taleplerini yerine getirmeye çalışıyoruz. İnşallah meclis açılıncaya kadar da farklı mahallelerimizi ve ilçelerimizi gezmeye devam edeceğiz.” Dedi.

Kahramanmaraş’ta yatırımların devam ediyor

Yatırımlarla ilgili konuşan Milletvekili Sezal: “Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile ilgili biliyorsunuz bir çalışmamız oldu. Onun temeli atıldı ve şuanda çalışmalar devam ediyor. Uzun zamandır beklenen Çağlayancerit-Dulkadiroğlu yolumuzda da proje teslimi yapıldı. Tabi ki Belediyemizin yapmış olduğu projelerimizde var. Önsen köprüsü, Köprülü kavşak projeleri gibi yatırımlar devam ediyor. İnşallah önümüzdeki Eylül ayı içinde onların açılışlarını gerçekleştireceğiz.” Dedi.

Toplu konut projesi için Kahramanmaraş’ta çalışma yapılıyor

Mehmet Cihat Sezal: “Cumhurbaşkanımızın 81 İl’le ilgili konut projesi var. Biz Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüz tarafından Kahramanmaraş’ta 1400 dönüm arazi tahsisi için bakanlığımıza bilgiyi gönderdik. İnşallah onaylandığı takdirde şehrimizde de projeyi başlatacağız. Önümüzdeki dönemde konut sayısı ile ilgili bilgiyi yine sizler aracılığı ile paylaşacağız.” İfadelerine yer verdi.

Her türlü tedbiri alıyoruz

Sezal: “Tabi ki bazen ister istemez şikâyetçi olan esnafımız oluyor. Sonuçta ülkemizde ve dünyada bir ekonomik kriz var ve bunun sonrası da gelecek ama mühim olan Ak Parti hükümetimizin ve Cumhurbaşkanımızın gayreti. Esnaflarımızın bu durumun düzeleceğine dair Cumhurbaşkanımıza karşı beklentileri ve güveni var. Cumhurbaşkanımızda bu süreçte önümüzdeki birkaç yılda işçimizin, memurumuzun ve asgari ücretlilerimizin gelir seviyesini yükseltmek adına bir gayreti ve çabası var. Ocak ayından sonra tekrar düzeltmeler yapılacak. Bir yandan da enflasyondan dolayı fiyat artışlarının önüne geçmek için yapılan çalışmalardan biride uygun fiyata vatandaşımıza ulaştırılacak gıdayla ilgili kurulan kooperatif marketlerdir. Tarım politikasında önümüzdeki yıl için bölgesel ürün ekilmesiyle alakalı hazırlıklar var. Tabi ki burada gıda fiyatları da göz önünde bulunduruluyor. Çiftçimizin ayakta kalması için her türlü adım atılıyor. Biliyorsunuz ette ve akaryakıtta fiyatlar düştü. Bir yandan bu konuların hepsinin takibi yakından yapılıyor diğer yandan da vatandaşımızın gelir seviyesini artırmak, onların yaşam standartlarını tekrar yerine koymak ve üst seviyelere taşımak içinde mücadelemizi sürdürüyoruz. 

Önümüzdeki yıllar içinde hem enerjide hem de tarımda milli gelirimizi artıracak çalışmalarımızı yapıyoruz. Sondaj gemilerimiz çalışıyor ve nükleer santrallerimiz yapılıyor. Ülkemizdeki konutlardaki doğal gaz ihtiyacını karşılayacak hale gelmek için çaba sarf ediyoruz. Şuan bulunduğumuz dönemde özellikle Rusya’nın Avrupa’yla enerji sıkıntısı yaşadığı bir zamanda Türkiye’nin kendini güçlü bir ülke haline getirmesi milli gelirini arttırması dışardan alınan enerjinin düşürülmesiyle birlikte önümüzdeki birkaç yılda Türkiye’nin hem bölgesinde hem de dünyada söz sahibi bir ülke olmasını sağlar. Çalışmalarımızın hepsi Türkiye’nin dışarıya olan bağımlılığını azaltmak ve milli gelirini yükseltmek amacıyladır.” Dedi.

Milletvekili Sezal: Toplu konut projesi için Kahramanmaraş'ta çalışma yapılıyor

AK kadrolar her zaman olduğu gibi yine sahada

AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu ise ziyaretlerle ilgili yaptığı açıklamasında: “Seçim Koordinasyon Merkezi’nin programları dâhilinde sahalardayız. Meclis kapanmadan öncede ilçe teşkilatları ve belediye başkanlarıyla beraber sahadaydık. Vekillerimizin meclisin kapanmasıyla birlikte Kahramanmaraş’a gelmeleriyle programlarımızı sürdürüyoruz. Biz her zaman Ak Parti Teşkilatı olarak yarın seçim olacakmış gibi çalışıyoruz. Gezdiğimiz yerler, mahallerin durumları, o mahallelerin sıkıntıları, halkın beklenti ve talepleri hepsi bizim dosyalarımızda değerlendiriliyor. Biz buna göre de çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Dulkadiroğlu ilçemizde yaklaşık olarak 40 bin kişilik bir üyemiz bulunmaktadır. Vatandaşlarımızın birçoğu kendisi üye olmak istemektedir. Biliyorsunuz Adalet ve Kalkınma Partisi 21’inci yaşına girdi. Cumhurbaşkanımızın bizzat kaleme aldığı bu mektupta 21 olduk bir olduk mesajını veriyoruz. Vatandaşlarımıza da Cumhurbaşkanımızın selamıyla birlikte mektubumuzu ulaştırıyoruz. Vatandaşımızın Cumhurbaşkanımızın selamını alma şekli, mektubunu alma şekli bizim gururumuz. Dünyada bazı ekonomik sıkıntılar var ancak gerçekten de vatandaşımızın Cumhurbaşkanımıza olan güveni tam. Bir şeye inanıyor vatandaşımız o da çözerse yine bu durumu Ak Parti yine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan çözer diyorlar. Sahada da bunun etkilerini görüyoruz.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme