MHP'li Şahin: Şehrin hızlıca toparlanması için istihdam önemli

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Doç. Dr. Turan Şahin, Kahramanmaraş Bakırcılar Alüminyum Ürün İmalatçıları ve Dökümcüler Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Selamet Atlı ve yönetimini ziyaret etti. Bakırcı esnafının sorunlarını ve isteklerini dinleyen Şahin, esnafa ilişkin projelerinden bahsetti.

14 Mayıs seçimleri kapsamında şehirde ziyaretlerini sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Doç. Dr. Turan Şahin, bakırcı esnafıyla bir araya geldi.

6 Şubat depremi sonrası Kahramanmaraş’ta ki ticaretin hızlıca yerine gelmesi için ittifak ortaklarıyla birlikte çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Turan, “Kahramanmaraş’ımıza gelmeden önce Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli Beyefendiyi ziyaret ettim. Bölgeye gidiyorum talimatlarınız var mı diye sordum. “Kahramanmaraş’ımıza ilgi göster, yaraların sarılmasına gayret et, ne yapabilirsek ona ilişkin çalışmaları hızlıca yapalım” dedi. Biz bu anlamda süreçte beraber olmak için geldik. Kahramanmaraş’ın diğer illerden ayrıştığı konulardan birisi özellikle şehrimizin insanı kendi nefsine bir şey istemiyor. Kendisine özel olarak bir talebi olmuyor. Milletin ve kamunun menfaatine ilişkin talepleri söz konusu oluyor.” Dedi.

Bir aylık daha süre kazanmış olduk

Şehrin hızlıca toparlanması için sanayinin ve istihdamın önemine değinen Şahin, “Bu noktada ben, gelir gelmez Ticaret ve Odası başkanı Mustafa Buluntu Bey’i ziyaret ettim. Bizim ticaretimize ve sanayimize ilişkin yapabileceğimiz bir şey var mı diye sordum. Çeklerin ödenmesi noktasında 1 Mayıs’ta süre doluyordu. Çek ödeme yasağına ilişkin olmak üzere, bu sürecin takipçisi olduk. Milliyetçi Hareket Partisi olarak değerli bakanlarımıza da ulaştık. Genel Başkan Yardımcılarımız Konya Milletvekili Adayımız Mustafa Kalaycı Bey ve Nevşehir Milletvekili Adayımız Filiz Kılıç hanımefendi, bakanlarımıza ulaştılar. Süreç sonunda Resmî Gazete de yayınlandı. 9 Haziran 2023 tarihine kadar bölgeden kesilen çeklerin ödenmesi noktasında bir aylık daha süre kazanmış olduk. Biz bu süreçte Oda Başkanımız Selamet Atlı ile de tanıştık. Bakırcılarımıza ilişkin olmak üzere problemlerini ve taleplerini bizlere ilettiler. Biz de Başkanımızdan konuya ilişkin sorunlar neyse bir rapor halinde bize iletmelerini istedik. Birlikte Sanayi bakanlığına gidip Probleminiz nedir? Talebiniz nedir? Onları ileri sürme gayreti içerisinde oluruz dedim.” Şeklinde konuştu.

Bu depremin ekonomik etkisi 103 milyar $

6 Şubat’ın maddi bilançosu hakkında da konuşan Şahin, “Bu süreçte KGF paketleri ile ilgili bu kredi kullandırma ile ilgili talepler de ileri sürülüyor. Biz de elimizden geldiğince onların da takibi noktasında gayret göstermeye çalışacağız. Maraş‘a ilişkin firma hasarları noktasında ben araştırma da yaptım. Gereken yerlere, ilgililere iletirim düşüncesiyle. Bu anlamda depremi kapsayan 11 ilimizde, 8 milyon $ hasar var. Bunun 3 milyon $’ı Kahramanmaraş’ımıza ilişkin. Bu hasarlardan da bina hasarı olarak en fazla hasar Kahramanmaraş’ımız da. İşyerlerine ilişkin, bina hasarı olarak en fazla hasarda Kahramanmaraş’ımız da. Makine hasarı olarak en fazla hasar Kahramanmaraş’ımızda. Stok hasarı olarak da Kahramanmaraş’ımız 2. sırada. Ticaret ve Odası Başkanımız 2000’e yakın iş yeri hasarı olduğunu ifade etti. Biz bu süreçte, iş yeri hasarlarına ilişkin elimizden ne geliyorsa yapacağız. Onların en hızlı şekilde yapılıp, teslim edilmesi ve bir an evvel üretime geçilip istihdamın da sürekliliğinin sağlanmasını biz özellikle önemsiyoruz. Vatandaşın evine ekmeğini götürülmesi açısından da buradaki gayretleri de biz önemsiyoruz. İdaremizde de bakanlığımızda da müşavir etmek suretiyle çözebilirsek inşallah onunda çözümü gayret içerisinde olacağız. Bu depremin boyutları hasara baktığımızda makro ekonomik etkileri açısından 103 milyar $’ı buluyor. Ülke istihdamının ve ihracatının önemli bir kısmı Maraş’tan temin ediliyor. Başkanımızın işyerlerinin imalat anlamında aynı yerde olması talebini de biz önemsiyoruz. Rapor halinde bize sunarsanız biz de yetkililere, ilgililere, idarecilerimize ve bakanlarımıza ulaştırma gayreti içerisinde olalım dedik. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de hükümetimizden nerede sorun varsa onun çözümü gayret içerisinde vatandaşımızın sorunlarını çözme gayreti içerisinde.” Dedi.  

Ankara’da herkes için mücadele edeceklerini dile getiren Şahin, “Bize yetki verilirse bundan sonra da şehrimiz insanın hakkının hukukunun korunması açısından üstümüze düşeni inşallah yapacağız. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak mecliste biraz daha güçlü bir temsil de bulunduğumuz da Kahramanmaraş’ın sesini daha gür bir şekilde çıkarma gayreti içerisinde olacağız. Cenabı Allah vefamızı artırsın.” İfadelerini kullandı. 
 

Bakmadan Geçme