MHP İl Başkanı Demiröz, gazetemize özel değerlendirmelerde bulundu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimleri için hazırlıklara başladı. Milletvekili Aday Adayları 21 Mart Salı gününe kadar MHP İl Başkanlıklarına müracaat etmesi gerekiyor.

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimlerle ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Hüseyin Vahit Demiröz, ‘Adaylık için görevden İstifa etmesi gereken kamu görevlilerinin, 16 Mart 2023 Perşembe günü Saat 17.00’ye kadar görevlerinden istifa etmeleri gerekmektedir.’ dedi.

Herhangi bir müzikli propaganda yapmayacaklarını vurgulayan MHP İl Başkanı Demiröz: “Liderimiz, Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli Bey'in olurları, Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığımız tarafından tarafımıza bildirilen genelgeyi kamuoyu ile paylaşıyoruz. 

Yüksek Seçim Kurulunun 2023/91 nolu kararı gereğince;  14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28.Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde 2839 sayılı Kanunun 18. Maddesi gereği “Adaylık için görevden çekilmesi (İstifa etmesi) gereken kamu görevlileri”nin, 16 Mart 2023 Perşembe günü Saat 17.00’ye kadar görevlerinden istifa etmeleri gerekiyor. 

Ayrıca; 14 Mayıs 2023 Tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için aday adaylığı başvurularını bugün itibariyle kabulüne başladık. 21 Mart 2023 Salı günü Saat 17.00’de aday adaylığı başvuruları sona erecek.

Aday adaylarımız bu tarihler arasında MHP Genel Merkezi Seçim İşleri Kayıt Kabul Birimimize şahsen müracaat etmelerine karar verildi.

Genel merkezimiz, aday adaylarımızdan yüzde 40 ve üstü engelli olanlardan başvuru aidatı alınmamasına karar verdiler. Kahramanmaraş’ta genel merkezimizin bilgisi dahilinde hiçbir müzikli propagandaya izin vermeyeceğiz. 

Asrın felaketini yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kalanlarına sabırlar diliyorum. Kahramanmaraş’ımızın yeniden ayağa kalmasında üzerimize düşen sorumluğun bilince olduğumuzu bilmenizi isterim. Bu kapsamda tüm benliğimizle hizmet etmeye ve yaralarımızı birlikte sarmaya devam edeceğiz.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme