Madde bağımlılığına karşı, Anne Kalkanı

İçişleri Bakanlığıtarafından hayata geçirilen 'En İyi Narkotik Polisi: Anne' projesi kapsamında Van'da binlerce anne ve anne adayına uyuşturucuyla mücadele eğitimi verildi. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti ile bunların kullanımının engellenmesi için tüm imkanlarını kullanıyor.

Kahramanmaraş, 10 Haziran 2025-

Polisler, "En İyi Narkotik Polisi: Anne" projesi ile de bağımlılığı önlemeye çalışıyor. Bu amaçla resmi kurumlar, üniversite, aile destek merkezleri, alışveriş merkezleri ve halkın yoğun bulunduğu yerlerde bilgilendirme faaliyetleri yapan, eğitimler düzenleyen polisler, ailenin koruyucusu olan anne ve anne adaylarını da bu konuda bilinçlendirmek için çaba gösteriyor.

Anne adaylarına uyuşturucu ve uyarıcı madde çeşitleri ile sağlığa zararlarını anlatan ekipler, bağımlılığın erken fark edilebilmesi için çocukların davranışlarındaki değişiklikler, arkadaş çevreleri, fiziksel, sosyal ve psikolojik belirtiler hakkında bilgiler aktarıyor.

Eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleriyle yıl başından bu yana yaklaşık 22 bin anne ve anne adayına ulaşan polis ekipleri, daha çok kişiyi bilgilendirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu illeti vatandaş, Polis el ele vererek bitirmeye çalışacağız

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkez Büro Amirliğinde görevli polis memuru,  çocukların ve evin koruyucusu olan anneler üzerinden bu eğitimlerin verildiğini söyledi.

Bir çocuğu bile bağımlılıktan kurtarabilmenin kendilerine ödül gibi geldiğini belirten polis memuru, şunları kaydetti: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Herkesin polisi kendi vicdanıdır' sözünden hareketle ailenin koruyucusu olan annelerimize eğitim veriyoruz. Bir çocuğu kurtarmak bile bize büyük bir ödüldür. Açtığımız stantlar, dağıttığımız broşürler ve birebir eğitimlerimizle 5 ayda yaklaşık 22 bin ferdimize ulaştık. Elimizden geldiğince sene sonuna kadar ulaşabildiğimiz herkese ulaşıp bu illeti vatandaş, polis el ele vererek bitirmeye çalışacağız." dedi.
 

Bakmadan Geçme

Gazetecin - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!