Kuzey Marmara otoyolu ile yılda 5.3 milyar TL tasarruf

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu ile İstanbul'da kesintisiz ulaşım imkanı sağlandığına vurgu yaptı ve 'Projemiz ile zamandan 3 milyar 236 milyon TL, akaryakıttan 2 milyar 147 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 5 milyar 383 milyon TL tasarruf ediyoruz. Kuzey Marmara Otoyolu açıldığı günden bu yana 1.3 milyar saat tasarruf sağlandı' dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu ile ilgili açıklama yaptı. 100 yıllık projeleri 20 yıla sığdırdıklarını aktaran Karaismailoğlu, 2003 öncesi 6 bin 101 kilometre olan 28 bin 793 kilometreye çıkarttıklarını, otoyolları ise 3 bin 633 kilometreye ulaştırdıklarını kaydetti. Kuzey Marmara Otoyolu’nun da Türkiye’nin en büyük otoyol projeleri arasında yer aldığına dikkati çeken Karaismailoğlu, İstanbul trafiğine girmeden hızlı, konforlu ve güvenli bir yolculuk imkanının oluşturulduğunu kaydetti.

Sanayinin can damarlarını kat ediyor

Karaismailoğlu, “Kuzey Marmara Otoyolu Projesi; İstanbul’un batısındaki Kınalı mevkiinden başlıyor. Sanayinin can damarları İstanbul, Kocaeli, Sakarya illerini kuzeyden kat edip, Sakarya’nın Akyazı ilçesi yakınlarında sonlanıyor. 398 kilometre uzunluğundaki Kuzey Marmara Otoyolu, 38 kilometrelik Nakkaş-Başakşehir kesiminin de açılmasıyla birlikte toplam 436 kilometreye ulaşacak. İstanbul-İzmir Otoyolu ve TEM Otoyolu’na birkaç noktadan entegre olan Kuzey Marmara Otoyolu, ilerleyen zamanlarda Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu’na bağlandığında, ülkemizdeki ekonomik aktivitelerin en yoğun olduğu Marmara Bölgesi’nin etrafında yüksek standartlı bir otoyol ağı kurulmuş olacak” ifadelerini kullandı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden günde yaklaşık 135 bin araç geçiş yapıyor

Projenin en önemli ayaklarından birinin de Yavuz Sultan Selim Köprüsü olduğuna dikkati çeken Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Avrupa’nın Asya’ya üçüncü defa bağlandıklarını, köprüden günde yaklaşık 135 bin araç geçiş yaptığını bildirdi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün, ayrıca üzerinden raylı sistemler geçecek şekilde tasarlandığını, kara, hava ve demiryolu ulaşım modlarının entegre edileceğine işaret eden Karaismailoğlu, “Böylece Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan ülkemizin taşımacılık alternatifleri ve ticaret kapasitesi artacaktır” dedi.

Sanayi bölgelerine ulaşımı hızlı ve güvenli sağlıyoruz

“Zaman, günümüzde son derece kıymetli bir hale geldi” diyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, şöyle devam etti: “Kuzey Marmara Otoyolu ile hem sanayi bölgelerine ulaşımı hızlı ve güvenli sağlıyoruz hem de vatandaşlarımızı sevdiklerine kavuşturuyoruz. Projemizle, zamandan 3 milyar 236 milyon TL, akaryakıttan 2 milyar 147 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 5 milyar 383 milyon TL tasarruf sağlıyoruz. Yaklaşık 400 kilometre boyunca sağladığı kesintisiz ulaşım imkanıyla Kuzey Marmara Otoyolu açıldığı günden beri yaklaşık 1.3 milyar saat tasarruf sağladı. Karbon emisyonu 425 bin 150 ton azaltıldı.” dedi.

Bakmadan Geçme