KSÜ Rektörü değişti

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) yeni Rektörü, Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimliği görevini yürüten Prof. Dr. Alptekin Yasım oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan karar resmi gazetede yayımladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 üniversiteye rektör atadı. Atama kararları, Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Atama kararları sonrası KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can görevden alınarak yerine Prof. Dr. Alptekin Yasım atandı.

Prof. Dr. Alptekin Yasım kimdir?

1967 yılında Giresun’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Anadolu’nun çeşitli şehirlerinde okudu. 1984 Yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesine girdi. 1990 yılında mezun oldu. Mecburi hizmetini Sivas’ta yaptıktan sonra 1995 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalında Uzmanlık eğitimine başladı. 2001 yılında Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı oldu ve Kayseri Devlet Hastanesinde çalışmaya başladı. 2004 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalında Yrd. Doçent olarak çalışmaya başladı. 2007 yılında Doçent oldu. 2009 yılında 2 ay süre ile Almanya’da Würzburg Üniversitesinde gözlemci olarak bulundu. 2010 yılında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesinde çalışmaya başladı. 2013 yılında Profesör olarak tekrar Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine döndü. 2019 yılına kadar burada görev yaptı.

Prof. Dr. Alptekin Yasım yurtiçi ve yurtdışı dergilerde 100’den fazla bilimsel makalesi yayınlanmış olup, yurtiçi ve yurtdışında pek çok bilimsel toplantı ve kongreye davetli ve konuşmacı olarak katılmıştır. Alanındaki birçok bilimsel derneğin üyesidir. Pek çok bilimsel dergide editör, editör yardımcılığı ve danışmanlık görevlerinde bulunmaktadır. Üniversite hayatı boyunca Anabilim Dalı Başkanlığı, Bölüm Başkanlığı ve Dekan yardımcılığı gibi idari görevlerde bulunmuştur. Ayrıca birçok komisyonda görev yapmıştır. İngilizce bilmektedir.

16 Ekim 2019 tarihinden itibaren 663 KHK ile Elbistan Devlet Hastanesine Başhekim olarak atanmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara göre atamalar şöyle:

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi – Prof. Dr. Nurullah Okumuş
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi – Prof. Dr. Yusuf Tekin
Erciyes Üniversitesi – Prof. Dr. Fatih Altun
Eskişehir Teknik Üniversitesi – Prof. Dr. Adnan Özcan
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi – Prof. Dr. Yılmaz Çatal
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi – Prof. Dr. Alptekin Yasım
Kayseri Üniversitesi – Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa
Kırıkkale Üniversitesi – Prof. Dr. Ersan Aslan
Konya Teknik Üniversitesi – Prof. Dr. Osman Nuri Çelik
KTO Karatay Üniversitesi – Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç
Malatya Turgut Özal Üniversitesi – Prof. Dr. Recep Bentli
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi – Prof. Dr. Turhan Kaçar
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi – Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık
Samsun Üniversitesi – Prof. Dr. Mahmut Aydın
Şırnak Üniversitesi – Prof. Dr. Abdurrahim Alkış
Tarsus Üniversitesi – Prof. Dr. Orhan Aydın
Trabzon Üniversitesi – ise Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu
 

Bakmadan Geçme