KOSGEB'ten 11 İl için Deprem Bölgesi Acil Destek paketi

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), 2023 Deprem Bölgesi Acil Destek paketini açıkladı.

KOSGEB, 06 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem ve sonrasındaki sarsıntılardan etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’da küçük sanayi sitelerinde, organize sanayi bölgelerinde veya bunların dışında faaliyet gösteren, iş yeri hasar görmüş olan ve bu durumunu ilgili resmi makamlardan belgeleyen işletmelere uygun koşullarda finansal destek sağlamak amacıyla “2023 Yılı Deprem Acil Destek Kredisi Programı” başlattı.

Kredi limiti işletme başına; son onaylı KOBİ beyannamesine göre ölçeği “mikro” olan işletmeler için 250.000 TL, “küçük” olan işletmeler için 500.000 TL ve “orta” olan işletmeler için 1.000.000 TL olarak belirlendi.

Hasar durumu ağır ve üstü olan işletmeler için bu limitler yüzde 50 artırımlı olarak uygulanacak.

Krediler işletmeler için ilk 12 ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay vadeli ve sıfır faizli olarak uygulanacak.

Başvurular Denizbank A.Ş., T. Halk Bankası A.Ş., T. Vakıflar Bankası T.A.O., T.C. Ziraat Bankası A.Ş., Vakıf Katılım Bankası A.Ş., Ziraat Katılım Bankası A.Ş. şubelerinden yapılabilecek.

İş yeri hasar durumu ağır hasarlı veya üstü olan işletmeler için işletmeden sorumlu KOSGEB personeli tarafından başvuru onaylandığında kredi üst limitleri yüzde 50 artırımlı şekilde uygulanacak. Bu durumda olan işletmeler için kredi limiti mikro, orta ve küçük ölçekli işletmeler için sırasıyla 375.000 TL, 750.000 TL ve 1.500.000 TL olacak.

Başvurular 29 Mart 2024’e kadar devam edecek.
 

Bakmadan Geçme