KMTSO Meclis Başkanı Öksüz: Savunma sanayiyle ilgili gelişmelerin heyecan verici

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Meclis Başkanı Mehmet Hanefi Öksüz, 7. Olağan Meclis Toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Savunma sanayiyle ilgili gelişmelerin heyecan verici olduğunu söyleyen Öksüz, 28 Mayıs seçimleriyle ilgilide 'İnşallah bu hafta sonu memleketimiz için hayırlısı neyse o olur.' İfadelerine yer verdi.

Açılış konuşmasının akabinde konuşan KMTSO Meclis Başkanı Öksüz, şu ifadelere yer verdi: “Kahramanmaraş, 14 Mayıs seçimlerinde güvenini AK Parti ve Cumhurbaşkanımızdan yana kullandı. Bu nedenle bu yardımlar bir kısım çevreler tarafından siyasete alet oldu. Bu konuda bizler de sitem dolu konuşmalar da yaptık. Ama burada şunu da düşünmemiz lazım. Belki de bu yaygarayı koparanların hiçbirisi yardımda bulunmadı. Esas bize yardımda bulunan, destek olan insan kırmayacak şekilde konuşmamız lazım. Gerçekten Allah razı olsun büyük yardımlar gelmiş oldu bize. Bakın şu anda gelmiş olduğumuz noktada artık bir çadır ihtiyacından bahsedilmiyor. Konteyner yeteri kadar var. Artık bu konuda da israfa doğru gidiyoruz. Esas ki ihtiyaç burada kalıcı konutlar. Şehrimizin kalıcı konut sorununda TOKİ'nin projeleri çok önemli. Bu konuda teknoloji de değişti. Yani sekiz on ay içerisinde binlerce evleri teslim edebiliyorlar. Türkiye bu konuda baya yol kat etti. Dolayısıyla en büyük ihtiyacımıza cevap verecek olan TOKİ'nin yapacağı yerler olduğunu düşünüyorum. Ama tabii bunun yanı sıra bu yeni imar planı. 

Şehrimizde inşaatlara tekrar başlamamız lazım

Şehrimizin mademki böyle bir felaket yaşadık bundan istifade edelim. Şehrimizde inşaatlara tekrar başlamamız lazım. Şimdi biliyorsunuz seçimin bir tanesini aştık. Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı. Şimdi en büyük sıkıntı ekonomik. Biz bunun içindeyiz burada ister istemez bir seçim ekonomisini uyguladık. Bu seçim uygun ekonomisinde Türkiye kazanmadığı paralar var. Bir tanesi önce insanımız artık şu hale geldi. Yani cebime ne koyuyor ki? Koyacaksan ona göre oyumu vereceğim. O hale geldi toplum. Bu ne kadar yanlış bir şey. İkincisi muhalefet durmadan onu da bedava vereceğim, onu da bedava vereceğim diyor. Hiçbir şey bedava olmaz. Her şeyin bir bedeli var. Maalesef hükümete de bu konuda eleştiriyorum. Bunun uçuşuna fazla geldik. EYT'ler bilmem neler, ekonomik harcamalar biz kazanmadığınız parayı harcayarak ekonomimizi gittikçe zora sokuyoruz. Bu hepimizi tedirgin ediyor. Keşke bu seçim birinci turda bitseydi. Bu geciktikçe belirsizlik gecikiyor. İnşallah bu hafta sonu memleketimiz için hayırlısı neyse o olur. Dolayısıyla ondan sonra da her şey pahalanıyor. Üretmek lazım, üretmeden hiçbir şey olmaz. Yani bu seçim ekonomisi inşallah seçimlerden sonra biz de önümüzü görürüz, ne olacağını bilemiyoruz. Yani şu anda tabii ihracat zorlanıyor. Ham madde tedarikini hepiniz yaşıyorsunuz bunları tahmin etmeye gerek yok. Krediler falan. Allah sonumuzu hayır etsin. 

Savunma sanayiyle ilgili gelişmelerin heyecan verici

Şimdi savunma sanayiyle ilgili başkanımın söylediği şeyler heyecan verici gerçekten. Şimdi küçük sanayi, küçük sanayi diyoruz. Ya bu küçük sanayide biz ne üreteceğiz? Çağ değişmiş, artık eskisi gibi eskiden ben bilirdim. Tornacılar işte demirciler vardı, kazma, kürekler var, çapa yapar, şunu yapar, bunu yapar. Abi şimdi biz buralarda ne yapmalıyız ki biz daha çok para kazanalım. İnsanımızı daha iyi geçimini sağlayalım. Burada uçak parçası yapmanın projesi yani önemli bir proje. Zaten gelir gelmez odamızda bunu ciddiye aldı. En başta ondan sonra bunu iyi değerlendirmemiz lazım. Çünkü bizim şehrimizin artık tekstil, çelik eşya, bunları küçümsemeyelim bu sektörler bizi buralara getiriyor. Daha önce de tarım, Maraş'ın sermayesiydi. Sonra bunun tekstil zamanı işte çelik eşya sanayiyi güçlendirdik. Bundan sonra onlar yetmiyor bizde farklı sanayi dallarına girmemiz lazım. Fakat ülkenin geldiği durum da öyle, karamsar olmamak lazım. Gerçekten Türkiye çok önemli yerlere geldi. Bunu da küçümsemememiz lazım.”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Melike Özdemir, toplantıda Kahramanmaraş’ın imar durumuyla ilgili sunum yaptı.

Bakmadan Geçme