KMSMMMO Başkanı Kalın: Önce şehrim, meslektaşım ve odam

6 Şubat depremlilerinin ilk gününden itibaren meslektaşları için mücadele eden Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (KMSMMMO) Başkanı Abdullah Kalın, Oda hizmet binasında düzenlenen programla konteyner ofislerin kura çekimi gerçekleştirdi.

Asrın felaketi sonrası hem üyelerine hem de Kahramanmaraşlılara hizmet etmek için Oda hizmet binasını kullanıma açan ve kendisi de Oda hizmet binasında kalan Başkan Kalın, 7/24 hizmet anlayışıyla gelen tüm yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

En etkili Sivil Toplum Kuruluşu (STK) olan KMSMMMO, Başkan Abdullah Kalın öncülüğünde tüm kesimin takdirini toplamayı başardı.

Önce şehrim, meslektaşım ve Odam diyen Başkan Kalın, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Başkanı Emre Kartoloğlu ile koordineli yürüttüğü çalışmalarla Kahramanmaraşlı vatandaşlar ve meslektaşları için gecesini gündüzüne kattı. İlk olarak barınma, temel gıda, giyim, battaniye, ısınma gibi ihtiyaçları için harekete geçen Başkan Kalın, daha sonra meslektaşlarının ofislerini ayağa kaldırmak için mücadele etti.

Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı, AFAD, TÜRMOB, KMSMMMO, Kahramanmaraş Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde oluşturulan 131 adet konteyner ofis, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlerin hizmetine sunuldu. Oda hizmet binasında düzenlenen kura çekimine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’de katıldı.

KMSMMMO Başkanı Kalın: Önce şehrim, meslektaşım ve odam

Kura çekiminde konuşan KMSMMMO Başkanı Kalın: “Öncelikle 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden başta meslektaşlarım olmak üzere tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Asrın felaketi sonrası başlattığımız çalışmalarımıza bu gün bir yenisini daha ekliyoruz. İlçelerimizde oluşturduğumuz konteyner ofislerimizde meslektaşlarımız çalışmalarına başlamıştı. Bu gün ise Kahramanmaraş merkezde faaliyet gösteren meslektaşlarımızın ofis ihtiyacını gidermek için burada toplandık. 

Üngüt bölgemizde bulunan, Mali Müşavirler Konteyner sitemizin, Konteyner numaraları ile tahsis edilen üyelerimizle eşleştirme kura çekimleri yapılarak tamamlamış bulunuyoruz. Talepte bulunan tüm üyelerimize, konteyner temin edilerek, kurulumu tamamlanmış, dışarıda hiçbir üyemiz bırakılmamıştır. 

KMSMMMO Başkanı Kalın: Önce şehrim, meslektaşım ve odam

Tabi biliyorsunuz Oda olarak daha önce siz meslektaşlarımızın talepleri doğrultusunda bilgisayar ve yazıcı teminini sağlayarak sizlere teslim ettik. Yine tüm meslektaşlarımıza temel gıda, ısınma ve hijyen malzemeleri ile barınma konusunda çadır dağıtımlarını yapmıştık. 

Şimdi ise yerleşim tamamlanır tamamlanmaz, üyelerimizin ihtiyaçlarına göre her konteynere çalışma masası ve çalışma koltuğu vereceğiz. Bu süreçte katkı ve emeği geçen herkese, çok teşekkür ederiz.” İfadelerine yer verdi.

Konuşmalar sonrasında Oda çalışan listesine kayıtlı Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler kura ile konteyner ofislerini teslim aldı.
 

Bakmadan Geçme