Kitap Fuarı yoğun katılımla devam ediyor

Hafta sonunu fırsat bilen okurların yoğun ilgi gösterdiği Uluslararası 8. Kitap ve Kültür Fuarı'nın 9'uncu gününde usta kalemler ve alanında uzman isimler kitapseverlerle buluştu. Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan Yazar Mehmet Ali Bulut, 'Kahramanmaraş özellikle gastronomisiyle tanıdığımız bir şehir. Bu yıl gördüm ki Kahramanmaraş'ın kitap fuarı da çok güzel oluyormuş' dedi.

Kahramanmaraş Fuar Merkezi’nde (KAFUM) düzenlenen Uluslararası 8. Kitap ve Kültür Fuarı; söyleşi ve imza günü etkinlikleriyle hız kesmeden devam ediyor. 

Fuarın 9’uncu gününde de birbirinden usta yazarlar kitapseverlerle bir araya geldi. Gün Yazar Ahmet Turgut söyleşisiyle başladı. Usta yazar etkinlikte katılımcılara Kudüs’ü anlattı. 

Fuarda okurlarla bir araya gelen diğer bir isim ise Hüseyin Kayış ve İlhami Ateş oldu. Gençlerin sorunlarından ve teknolojinin gençler üzerindeki etkisinden bahsedilen etkinlikte konuşmacılar, katılımcılardan gelen soruları da yanıtladı. 

Kültür Yayınları’ndan Berdücesi konuşuldu

Uluslararası 8. Kitap ve Kültür Fuarı kapsamında düzenlenen söyleşi etkinliğinde Gazeteci - Yazar Mustafa Armağan okurlarla buluştu. Armağan, etkinlikte Türkiye’nin kurtuluş mücadelesi ve milli mücadele kahramanlarından bahsetti. Diğer bir etkinlikte ise Yazar Emine Şenlikoğlu, Bilge Doğan ve Emel Karagedik edebiyatseverlere seslendi. “Berdücesi Buluşmaları” temalı etkinlikte Kahramanmaraş’ta edebiyat ve kadın yazarların edebiyattaki yeri konularına ışık tutulurken, Kültür Yayınları’ndan Berdücesi Dergisi hakkında katılımcılara bilgiler aktarıldı.

Fuarda Bulut ve Subaşı söyleşisi

Anadolu’nun en büyük kitap fuarının konuklarından birisi de Yazar Mehmet Ali Bulut oldu. Kitapseverlerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşi etkinliğinde Bulut, tasavvuf ve edebiyat hakkında konuştu. Yazar Necdet Subaşı ise gerçekleştirilen söyleşide, insanın yaşadığı coğrafyanın sosyal ve yazın hayatına etkisi hakkında okurlara bilgiler aktardı. Subaşı, etkinlik sonrası kitaplarını okurlar için imzaladı.

Okurların yoğun ilgisi mutluluk verici

Söyleşi etkinliği sonrası açıklamalarda bulunan yazar Ahmet Turgut, “Daha önce 2 kez Kahramanmaraş Kitap Fuarı’na katılmıştım. Birkaç yıllık aranın ardından tekrardan Kahramanmaraşlı kitapseverlerle bir araya geldik. Özellikle gençlerin ve çocukların fuarda kitaplarla buluşması çok daha önemli. Fuarlar, okurların kitapla olan bağını artırıyor” dedi. Yazar Emine Şenlikoğlu ise, “Kitapseverlerin fuara gösterdiği ilgi gerçekten son derece mutluluk verici. Özellikle gençlerin fuara ilgi gösterdiğine şahit oldum. Çok güzel bir organizasyon. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Hüseyin Kayış da fuara ilgi ve alakanın çok fazla olduğunu belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bölgenin en büyük fuarlarından birisi

Uluslararası 8. Kitap ve Kültür Fuarı’na okurların gösterdiği ilginin görülmeye değer olduğunu belirten Armağan, “Kahramanmaraş kitap fuarını hasretle bekliyorduk. Fuarlar okurlar için kitap şöleni oluyor. Bölgenin en güzel fuarlarından birisi oluyor. Bu fuarla Kahramanmaraş’ta bir meşale yandı. Bu meşalenin ebediyen yanmaya devam etmesini canı gönülden temenni ediyorum” diye konuştu. Necdet Subaşı ise, “Doğrusu gerçekten fuara çok sayıda katılım var. Kitapların arasında dolaşan çok sayıda insan gördüm. Bu coşkulu katılım bende çok büyük iyimserlik yarattı. İnşallah Kahramanmaraş’ın kültürel sermayesine de çok ciddi destek sağlayacaktır. Türkiye’yi besleyen yayınların büyük bir çoğunluğunun burada olduğunu gördüm. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi çok geniş çaplı bir çalışma yapmış. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kaydetti. Kahramanmaraş’ı çok sevdiğini belirten Mehmet Ali Bulut, “Kahramanmaraş özellikle gastronomisiyle tanıdığımız bir şehir. Bu yıl gördüm ki Kahramanmaraş’ın kitap fuarı da çok güzel oluyormuş” dedi.
 

Bakmadan Geçme