Kahramanmaraşlı velilerden MEB'e çağrı!

4 Haziran'da gerçekleşen, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına deprem bölgesinde yaşayan öğrenciler bütün imkânsızlıklara rağmen büyük bir katılım sağladı. 6 Şubat depremleri sebebiyle zor dönemden geçen veliler, çocuklarının sınava olumsuz şartlar nedeniyle yeterince hazırlanamadığını ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ayrıcalık tanınması gerektiğini belirterek, ek kontenjan veya istenilen okullara yerleştirilmesini istiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, ortaokul 8. sınıfta eğitim gören 1 Milyon 246 bin 429 öğrenciye yönelik yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı 4 Haziran’da gerçekleşti. Sınav sonuçlarının 24 Haziranda açıklanacağı öngörülürken, okul tercihinde bulunacak öğrenciler stres içerisinde sonuçları bekliyor.

Bu yıl en çok sınav stresine bürünen öğrenciler şüphesiz depremzedeler oldu. Dünyada eşi benzeri olmayan “Asrın Felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin vurduğu 11 ilde ikamet eden birçok öğrenci, oluşan hasar ve kayıplar sebebiyle hazırlıksız şekilde, ellerinden gelen çabayı göstererek sınava girdi, fakat olumsuz şartlara rağmen deprem bölgesinden sınava büyük oranda katılım sağlandı.

Bu illerde sınava giren 256 bin öğrenciden 67 bini sınava katılım sağlayabilmek için kendi istekleriyle diğer illerde sınava girdi. Depremlerin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta da Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına 65 okulda 17 bin 640 depremzede öğrenci katılım sağladı. Veliler şartlar gereği mecbur kalarak, hazırlıksız şekilde sınava giren çocukları adına, ayrıcalık tanınmasını, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ek kontenjan açılmasını, gerekirse öğrencilerin istedikleri okullara yerleştirilmesini talep ediyor. 

YÖK depremzedelere kontenjan açmıştı

Geçtiğimiz günlerde YÖK tarafından deprem bölgesinde ikamet eden adaylar için herhangi bir eksiltmeye gitmeden, üniversitelerde yüzde 25 ek depremzede kontenjanı ayrılması kararı alınırken MEB tarafından deprem bölgelerindeki LGS öğrencilerine yönelik herhangi bir kontenjan kararı henüz alınmadı.
 

Bakmadan Geçme