Kahramanmaraşlı esnaflardan aşure ikramı

Kahramanmaraş'ta Şazibey Halk Pazarı Esnafları tarafından Muharrem ayı dolayısıyla bin kişilik aşure ikramında bulunuldu.

Şazibey Halk Pazarında düzenlenen programa MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Uyduran ve Kahramanmaraş Balıkçılar Derneği Başkanı İbrahim Sarı da katıldı. 

Programda konuşan Kasaplar Odası Başkanı Uyduran, Muharrem ayının birlik ve beraberliğe önemine dikkat çekti.

Başkan Uyduran: “Şazibey Halk Pazarı esnaflarımızın düzenlemiş olduğu aşure programına katılım sağladık. Maşallah çok güzel bir program olmuş. Aşure insanları birleştiren güzel bir program esnaflarımızın bu çerçevede birlik beraberlik göstergesi içerisinde yaptıkları bu etkinlik bizleri çok mutlu etti.” Dedi.

Programda sorularımızı yanıtlayan MHP Milletvekili Aycan: “Allah programı düzenleyen esnaflarımızın niyetlerini halis eylesin. Aşure bizim geleneksel inancımız. Birbirimize bağlayan paylaşmayı ve yardımlaşmayı ifade eden bir geleneğimiz olduğu için de bu tür etkinlikleri destekliyoruz ve bu etkinliklerin devamının gelmesini temenni ediyoruz. Bu yüzdende bugün burada bulunmak bu heyecanı paylaşmak ve şahitlik etmek istedik. O yüzdende destekleyerek geldik. Tebrik ediyoruz hayırlı olsun diyoruz. Allah kabul eylesin.” Dedi.

Programa ev sahipliği yapanlardan biri olan Balıkçılar Derneği Başkanı Sarı: “Etkinliğimiz Balıkçılar Pazarı esnafları tarafından düzenlenmektedir. Bu programı yaklaşık üç yıldır çarşı esnafı olarak düzenliyoruz. Bu konuda da katkısı olan esnaf arkadaşlara teşekkür ederiz. Bütün emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Aşure ayı paylaşmanın, bolluk ve bereketin simgesidir. Biliyorsunuz aşure paylaşmaktır. Bizde çarşı esnafı olarak paylaşmanın önemine dikkat çekiyoruz.  Halkımızın, vatandaşlarımızın birliğinin beraberliğinin daim olmasını temenni ediyoruz. Biz elimizden geldiğince bu tür etkinliklerin devamının gelmesini sağlamaya çalışacağız.” Dedi.
 

Bakmadan Geçme