Kahramanmaraş'ta öğrenci servisi taşıma ücretleri belli oldu

Kahramanmaraş 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılı öğrenci servisi taşıma ücretleri açıklandı. Buna göre kısa mesafe 450 uzak mesafe 560 TL olarak belirlendi. Peşin ödemelerde ise yüzde 10 indirim sağlanması kararlaştırıldı.

Kahramanmaraş’ta 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılı kapsamında öğrenci servisi taşıma ücretleri açıkladı. UKOME Genel Kurulu kararında belirtilen fiyat tarifesi ise şöyle: 0-5 km arası 470 TL, 6-10 km arası 500 TL, 11-15 km arası 530 TL, 16 km ve üzeri 560 TL oldu. Rehber personel ücreti ise 150 TL olarak belirlendi.

UKOME Genel Kurulu kararları ise şöyle:

Taşıma bedellerine KDV dahil olup (Tavan fiyattır) Gidiş-Dönüş olarak ücretlendirilmesine.

Hafta içi etüd ve sosyal faaliyet yapan tüm okullar için servis ücretine ilaveten 100 TL (Aylık) alınmasına.

Hafta sonu etüd ve sosyal faaliyet yapan tüm okullar için servis ücretine ilaveten 125 TL (Aylık) alınmasına,

Kardeş indirimi için gerekli evrakların ibraz edilmesi halinde ve aynı okul servis havuzunu kullanmaları şartıyla ilk öğrenci için tablodaki ücretin alınmasına, Her bir kardeş içinde yukarıdaki tablodaki fiyatlar üzerinden (yüzde 10) indirim yapılmasına.

Yıllık peşin ödemelerde yüzde 10 indirim uygulanmasına.

Eğitim-Öğretim yılı boyunca yarıyıl, Sömestr tatili hariç öğrencinin okula gelmediği günler, resmi ve idari tatil günleri ücrete tabidir ve herhangi bir kesinti yapılmamasına.

Yarıyıl Tatilinde ücret liste fiyatı üzerinden yüzde 50’sinin ödenmesine.

Mesafe belirlemesinde öğrencinin ikametgâhı ile okulu arasında en kısa trafik yolu Belediye Otobüs hattı göz önüne alınmasına veya (Google maps, wikimapia, yandex harita yol tarifleri) üzerinden belirlenmesine.

Öğrencilerden UKOME Genel Kurulu tarafından belirlenen tarifeden fazla ücret kesinlikle talep edilmemesine,

Ücret tarifesi Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığınca hazırlanarak meslek odalarınca üyelerine dağıtılmasına ve Okul Servis araçlarına ait ücret tarifeleri servis hizmeti verdiği süre boyunca araç içerisinde yolcular tarafından görülebilecek bir yere asılmasına.

UKOME Genel Kurulunun bu kararına aykırı ücretlendirme yaparak taşımacılık yapanlar hakkında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından cezai işlem uygulanmasına oy birliğiyle karar verildi.

Bakmadan Geçme