Kahramanmaraş'ta enkaz kaldırma ve hasarlı binaların yıkımı sürüyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Kahramanmaraş ve Adıyaman'da, enkaz kaldırma ve hasarlı binaların yıkım çalışmaları devam ediyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü ve belediyelerden görevlendirilen iş makineleriyle Adıyaman'da depremlerde ağır hasar gören ve tehlike oluşturan binalar kontrollü şekilde yıkılıyor.

Yıkım işleminin sürdüğü bölgelerde polis ekipleri güvenlik önlemleri alıyor, yollar trafiğe kapatılıyor. Siteler Mahallesi'ndeki ağır hasarlı bina geniş güvenlik önlemleriyle yıkılmaya başlandı. Ekipler bir yandan da enkaz kaldırma çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Bilirkişi heyetlerinin savcılar gözetiminde demir ve beton numuneleri almasının ardından kamyonlara yüklenen enkaz, belirlenen depolama alanlarına taşınıyor.

Kahramanmaraş Elbistan'da enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde de enkaz kaldırma ve ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları sürüyor.

İlçe genelinde depremde yıkılan 342 bina ile acil yıkılması gereken 542 binanın enkazları kaldırıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca sonradan yapılan kontrollerde de "acil yıkım" kararı verilen 17 binanın da yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.
 

Bakmadan Geçme