Kahramanmaraş İl Hayvanları Koruma Kurulu toplandı

Doğa Koruma ve Milli Parklar 15'inci Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen İl Hayvanları Koruma Kurulu toplantısı Kahramanmaraş Valiliği koordinasyonunda gerçekleştirildi.

Valilik koordinesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen İl Hayvanları Koruma Kurulu toplantısı, Vali Ömer Faruk Coşkun başkanlığında, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları ve kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Coşkun: “Malum yaz mevsimindeyiz ve önümüz kış.  Mevsim şartları sebebiyle beslenme ve barınak bulmakta zorluk çeken sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların korunması hepimizin ortak vazifesidir. Ayrıca vatandaşlarımız için tehdit oluşturan sahipsiz sokak hayvanlarının rehabilite edilmesi de önemli bir husustur. Bu hususlarda Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğümüzün sunumları çerçevesinde sizlerin de görüşlerine başvurarak alınması gereken tedbirleri değerlendirip, üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi konusunda kurumlarımız ve paydaşlarımızın bilgilendirilmesi noktasında gerekli kararları alacağız. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Toplantıda, sokak hayvanlarının rehabilitasyonu, şehir merkezinde ve ilçelerimizde hayvan bakımevleri oluşturulması ile ilgili konular değerlendirildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğünün sunum yaptığı toplantı, kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin ele alınması ile sona erdi.
 

Bakmadan Geçme