- Haberler
- Kahramanmaraş
- Kahramanmaraş çok bekledi! Sonunda imzalar atıldı
Kahramanmaraş çok bekledi! Sonunda imzalar atıldı
Kahramanmaraş, sporseverleri heyecanlandıran büyük bir yatırımla daha buluşuyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde hayata geçirilecek olan yeni stadyum projesinin yapım sözleşmesi resmen imzalandı.
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer’in yanı sıra Kahramanmaraş milletvekilleri Vahit Kirişci, Ömer Oruç Bilal Degici, Mehmet Şahin, Mevlüt Kurt, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ve AK Parti İl Başkanı M. Burak Gül’ün de katılımıyla gerçekleşen imza töreninde, 17.500 kişilik kapasitesiyle öne çıkan "yaşayan stadyum" projesinin detayları kamuoyuyla paylaşıldı.
Sadece bir futbol sahası olmanın ötesine geçen yeni stadyum; gençlik, spor ve sosyal hayatın bir araya geleceği kapsamlı bir yaşam alanı olarak tasarlandı.
Proje kapsamında; farklı spor branşlarına yönelik antrenman alanlarından, sporcu ve basın odalarına, protokol salonlarından sosyal hizmet birimlerine kadar birçok işlevsel alan yer alacak.
Yeni stadyumda yer alacak bazı öne çıkan alanlar:
- Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü birimleri
- 10 adet VIP loca
- Basın çalışma alanları ve canlı yayın odaları
- Antrenman salonları ve ısınma alanları
- Sporcu ve seyirci fuayeleri
- Mescitler, ıslak zemin alanları ve işyeri bölümleri
- Stadyum yönetim ve kontrol merkezleri
Kentin spor altyapısına büyük katkı sunması beklenen bu proje, aynı zamanda Kahramanmaraş’ın sosyal ve ekonomik hayatını da canlandıracak bir adım olarak görülüyor.
Şehir halkı tarafından heyecanla karşılanan bu yeni yatırımın, Kahramanmaraş’a yeni bir dinamizm katması ve gençleri spora teşvik etmesi bekleniyor.
Bakmadan Geçme





