Kahramanmaraş bilgi ile buluşuyor projesi imzalandı

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Onikişubat Belediyesi arasında 'Kahramanmaraş Bilgi ile Buluşuyor Projesi' protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Onikişubat Belediyesi’nde gerçekleştirilen protokol imza törenine İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Onikişubat Belediyesi Başkanı Hanefi Mahçiçek, Onikişubat Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Ali Ünsal, Onikişubat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Serdar Yakar, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Akif Bulut, Şube Müdürü Kemal Kösekul ve proje koordinatörleri katıldı.

Protokolün imzalanmasının akabinde konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, projenin Kahramanmaraş eğitimine 2014 yılından bu yana çok önemli katkılar sağladığını, bundan sonra da bu katkının artmasını beklediklerini kaydetti. Onikişubat Belediyesi Başkanı Hanefi Mahçiçek ise eğitim adına yaptıkları katkıların ve desteklerin sürmeye devam edeceğini belirterek projenin hayırlı olmasını temenni etti.

Tüm ilçelerde ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören öğrencilere yönelik uygulanacak olan proje, öğrencilere kitap okumayı sevdirmek, onların nitelikli okuma yapmalarını sağlamak, okumanın kalıcı davranış haline gelmesine katkı yapmak, kitap okuma oranlarını arttırmak ve okuma faaliyetlerinin hayatlarının önemli bir uğraşı olmasını sağlamak amacıyla planlandı.

2014 yılından beri sürdürülen proje kapsamında bu yıl okulların her şubesine her biri beş kitaptan oluşan bir set olmak üzere toplamda 70 bin kitabın öğrencilere dağıtılması hedefleniyor. Proje kapsamındaki kitapları okuyarak yapılacak sınavlar neticesinde her kategoride ilk üçe girecek öğrenciler ödül almaya hak kazanacak. Ayrıca mansiyon alan öğrencilere de ödül verilecek. Böylece öğrenciler hem kitap okumanın tadına varacak hem de ödül kazanacaklar.

Öte yandan bu yıla kadar proje kapsamında yaklaşık olarak 285 bin kitap dağıtımı yapıldı. Yedi yıldan beri bu zamana kadar yaklaşık 360 bin öğrenci bu kitapları okuyarak yarışmaya katıldı. Toplamda iki milyonun üzerinde kitap okuma faaliyeti gerçekleştirilmiş oldu. Okur-yazar buluşmaları sayesinde öğrenciler okudukları kitapların yazarlarıyla tanışma, onlarla söyleşi yapma fırsatı da yakalamış oldular.

Bakmadan Geçme