Kahramanmaraş Barosu uyardı

Kahramanmaraş Barosu, deprem bölgelerindeki vatandaşları uyararak doğrudan veya aracı-takipçiler vasıtasıyla vekaletname talep edenlere itibar edilmemesini istedi.

Kahramanmaraş Barosundan yapılan yazılı açıklamada: “Deprem Bölgesinde vatandaşlarımızla iletişime geçerek doğrudan veya aracı-takipçiler vasıtasıyla vekaletname talep edenlere lütfen itibar etmeyin!

Deprem sonrası özellikle sosyal medyada oldukça bilgi kirliliği yaşanmakta olup maalesef bu felaketi fırsata çevirmeye çalışan şahıslarla karşılaşmaktayız.

Felaketi fırsata çevirmeye ve vatandaşlarımızın tarifsiz acılarından yararlanmaya çalışmak en hafif tabiri ile ahlak yoksunluğudur! Bunların içerisinde üzülerek ifade etmek gerekirse meslektaşlarımızda yer almaktadır.

Bu şahıslar tarafından sosyal medyada sponsorlu reklam verildiği gibi bizzat afet bölgelerine gelip, enkazlar da mağdur insanlarla görüşülerek, içinde bulundukları zor durumdan da yararlanarak vekâlet almaya çalışılmaktadır.

Deprem felaketi nedeniyle ailelerini sevdiklerini kaybeden vatandaşlarımızdan ricamız ve isteğimiz, tanıdıkları, bildikleri avukatlara başvurmaları ve tarifsiz acılarının da etkisiyle, ahlak yoksunu bu şahısların umut tacirliğine itibar etmemeleridir.

Vatandaşlarımızı istismar etmeye çalışan bu şahıslar hakkında yasal başvurular yapılacak olup vatandaşlarımızın bu durumlarla karşılaştıklarında 0 850 303 47 14 numaralı telefona bilgi vermeleri önemle rica olunur.” İfadelerine yer verildi.
 

Bakmadan Geçme