Kahramanmaraş Barosu: Felaket fırsatçılığı ahlak yoksunluğudur

Kahramanmaraş Barosu, asrın felaketi sonrası vatandaşları bir kez daha uyardı. Barodan yapılan açıklamada: 'Felaketi fırsata çevirmeye ve vatandaşlarımızın tarifsiz acılarından yararlanmaya çalışmak en hafif tabiri ile ahlak yoksunluğudur.' Denildi.

Kahramanmaraş Barosundan yapılan yazılı açıklamada: “Felaketi fırsata çevirmeye ve vatandaşlarımızın tarifsiz acılarından yararlanmaya çalışmak en hafif tabiri ile ahlak yoksunluğudur! Aracılara, takipçilere, umut tacirlerine lütfen itibar etmeyiniz.

Bu şahıs/şahısların içerisinde üzülerek ifade etmek gerekirse avukatlar da yer almaktadır. Bir avukat işinizi takip etmek, davanızı üstlenmek için size geliyorsa, ondan kesinlikle uzak durunuz!

Keza kendisini övüyor, üstleneceği işinizi, davanızı kesin olarak çözeceğini iddia ediyorsa sakın itibar etmeyiniz! Sizin bir avukatınız olduğunu ve avukatınızdan şikayetiniz olmadığını bilmesine rağmen ısrarla işinizi üstlenmeyi talep ediyor ve davanızı almak istiyorsa, kesin bir dille yanınızdan uzaklaştırınız ve avukatınıza bilgi veriniz!

4359 Sayılı Kanun gereğince doğal afete maruz kalanlar afetten kaynaklanan dava ve işlemleri nedeniyle talepleri halinde adli yardımdan faydalanacaklardır.

Adli Yardımdan faydalananlardan harç ve gider alınmayacaktır!

Kanunun bu hükmüne rağmen “afetten kaynaklanan davalarınız için” sizden “harç ve gider” talep eden şahıs/şahıslara ve avukatlara itibar etmeyiniz!

Vatandaşlarımızdan ricamız ve isteğimiz, tanıdıkları, bildikleri avukatlara başvurmaları ve tarifsiz acılarının da etkisiyle, ahlak yoksunu bu şahıs/şahısların umut tacirliğine itibar etmemeleridir.

Vatandaşlarımızı istismar etmeye çalışan bu şahıs/şahıslar hakkında yasal başvurular yapılacak olup vatandaşlarımızın bu durumlarla karşılaştıklarında 0 850 303 47 14 numaralı telefona bilgi vermeleri önemle rica olunur.” İfadelerine yer verdildi.
 

Bakmadan Geçme