İyi Partili 115 kişi istifa ederek AK Parti'ye katıldı

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28'inci Dönem milletvekilliği seçimlerine günler kala İYİ Parti'den AK Parti teşkilatına katılımlar devam devam ediyor. Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesinde, İYİ Parti'den istifa eden 115 kişi Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AK Parti) katıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, İl Başkanı Av. Fırat Görgel, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve Milletvekili Adayı Koray Kıraç, AK Parti’ye katılanlara rozetlerini taktı. 

Büyük umutsuzluğa düştüler

Rozet takma töreninde konuşan, Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi, “Tüm yurtta AK Parti ve Cumhur İttifakı’na büyük bir teveccüh olduğunu, programların, mitinglerin kalabalık geçtiğini, İstanbul’da 1 milyon 700 bin kişinin Cumhurbaşkanını dinlemek için alanı hınca hınç doldurduğunu söyledi. Kirişçi, “Çok büyük umutsuzluğa düştüler. 11’li masa gerek içeride, gerekse ağababaları büyük panik halinde. Ama inşallah son altın vuruşu Kahramanmaraşlı hemşehrilerim ve Türkiye’deki bu aziz millet yapacak” dedi.

Kahramanmaraş Merkezli depremlerin ilk gününden itibaren devletin ve milletin el ele verdiğini, söyleyen Kirişçi, konuşmasının devamında şunları kaydetti; “İnşallah devlet, millet el ele verecek ve bu 11’li çeteyi, müptezelleri, dışarıdaki ağababalarının içerideki uzantıları olan bunları birer siyasi mevta, siyasi ölü haline getirip defin işlemlerini inşallah gerçekleştireceğiz. Bu zamana kadar samimiyetle İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nden bir gelecek beklemiş vatansever kardeşlerimize bunu bir fırsat olarak görmelerini arzu ediyorum. Bunu bir adeta milli takımın maçı gibi değerlendirmelerini, milli takımımız gol attığında, hele galip geldiğinde futboldan anlamasak bile millet olarak nasıl mutlu oluyorsak, ben 14 Mayıs akşamı bütün aziz milletimizin o geceyi büyük bir mutlulukla, ‘sandıktan çıkan oylardan bir tanesi de benim, benim de bu çorbada tuzum var’ demesini arzu ediyorum. Bu milli takımın galip gelmesine eşdeğer. Bu ülkenin milli birlik ve beraberlikten yana böyle bir adımı atmasından dolayı bu hazzı tatmalarını istiyorum. Çünkü hepimizin buna çok ihtiyacı var.”

AK Parti’ye katılanlara “Ailemize hoş geldiniz” diyen Bakan Kirişçi, “Artık kendileri de bu ailenin şanlı, şerefli, haysiyetli birer bireyleri olacak. Onların da inşallah bu önümüzde ki iki gün içerisinde çabalarından da istifade etmiş olacağız” şeklinde konuştu. 

Bizlere değer katacaklar

AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, İYİ Parti'den AK Parti'ye katılan üyelere hoş dileklerini ileterek, konuşmasına şu şekilde devam etti; “Bu üyeler, kararlarını ülkemizin ihtiyaçları ve siyasi vizyonumuz doğrultusunda vermişlerdir. AK Parti, kuruluşundan bu yana ülkemizin gelişimine ve refahına katkıda bulunmayı hedefleyen bir siyasi harekettir. AK Parti'ye katılan her birey, partimizin temel değerlerine ve amaçlarına uyum sağlamak için çaba göstermektedir. Bu anlamda, İYİ Parti'den AK Parti'ye katılan üyelerimizin de bu vizyona katkı sağlayacaklarını düşünüyoruz. Partimize katılan yeni üyelerimiz, siyasi tecrübeleri, bilgi birikimleri hareketimize değer katacaklardır. İnanıyoruz ki, birlikte çalışarak ülkemizin daha ileriye gitmesi için gayret gösterecekler ve AK Parti'nin hizmet anlayışına uyum sağlayacaklardır. Bu vesileyle, İYİ Parti'den AK Parti'ye geçen değerli üyelerimize hoş geldiniz diyor, onların partimize katkı sağlayacak çalışmalarını ve gayretlerini büyük bir memnuniyetle karşılayacağımızı belirtmek istiyorum.”

Program rozetlerin takılması ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.
 

Bakmadan Geçme