İyi Parti'de istifa krizi büyüyor

Cumhurbaşkanlığı ve 28'inci dönem Milletvekilliği seçimlerine öncesi Yavuz Aliağıroğlu'un istifasıyla başlayan kriz büyüyor. Kahramanmaraş'ta İyi Parti Milletvekili Aday listesine tepki gösteren İyi Parti Afşin İlçe Yönetimi ve teşkilatından 169 kişi istifa etti.

İyi Parti Afşin İlçe Teşkilatına bağlı biri belediye meclis üyesi olmak üzere 18 yönetim kurulu üyesi, 150 il, ilçe delegesi ve partili istifa etti.

11 kişinin ortak imzasını taşıyan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İyi ve cesur hareketi olarak, kuruluşundan beri zor koşullarda emek verdiğimiz partimizin, istikametinden uzaklaştığını görüyoruz. Genel Merkezimizin önünde Şanlıurfa İl Başkanının yaptığı açıklamayı izlerken; Bu açıklamaya karşı, ses çıkarılmasını, yalanlanmasını beklerdik. Ama hiç kimse söylenenler gerçeği yansıtmıyor demedi. Ya da diyemedi.

Bölgemizde; toplumsal karşılığı olan donanımlı, değerli büyüklerimizden hiç mesenin listede yer almadığını görünce, konu hakkındaki inancımız iyice pekişmiş oldu.

Afşin İyi Parti teşkilatının başkan başkanlığından, deprem döneminde sahada vücut bulmamış olması bazı spekülasyonlara sebep oldu. Bir çok yerde benze durumların yaşandığı bir seçim atmosferinde, ortaya çıkacak sonuçlara asla ortak olmayacağız. 

Cumhurbaşkanlığı sandığının çok önemli olduğu bilinciyle; seçimlerde siyasi haklarımızı en iyi şekilde kullanacağımızı kamuoyuna saygıyla sunarız.”

Belediye Meclis Üyesi Hakan Başaran, İlçe Sekreteri Beyhan Çevik, Kurumsal İlişkiler Başkanı Vedat Türen, Hukuk ve Adalet Politikalar Başkanı Halil Gül, Seçim İşleri Başkanı Nuri Hurmanlı, Yerel Yönetimler Başkanı Faruk Polat, Milli Güvenlik Politikalar Başkanı Nuri Sakar, STK İlişkiler Başkanı Yusuf Özgül, Siyaset Akademisi Başkanı Mehmet Özdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Güzel, Turgay Yavaş ve Yunus Emre Hurmalı yayımlanan basın açıklamasına imza attı.
 

Bakmadan Geçme