İsveç'te yaşanan aşağılık saldırıya Dışişleri Bakanlığı'ndan sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, İsveç'te bugün kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'e karşı yapılan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz açıklaması yaptı. Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ise İsveç Savunma Bakanı Jonson'un Türkiye'ye yapacağı ziyareti iptal ettiklerini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada: “Ülkemizin tüm uyarılarına rağmen, İsveç’te bugün kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’e karşı yapılan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz. Müslümanları hedef gösteren ve kutsal değerlerimize hakaret eden bu İslam düşmanı provokatif eyleme ifade özgürlüğü adı altında izin verilmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Çünkü bu bir nefret suçudur.

Bu aşağılık eylem aynı zamanda İslam düşmanlığının, ırkçı ve ayrımcı akımların Avrupa’da ulaştığı kaygı verici seviyenin de bir başka göstergesidir.

İsveç makamlarını bu nefret suçunun failleri hakkında gerekli işlemleri yapmaya ve tüm ülkeleri ve uluslararası kuruluşları İslam düşmanlığına karşı dayanışma halinde somut tedbirler almaya çağırıyoruz.” Denildi.

İsveç'te yaşanan aşağılık saldırıya Dışişleri Bakanlığı'ndan sert tepki

Bu nedenle ziyareti iptal ettik

İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson ‘un Türkiye’ye gerçekleştirmesi planlanan ziyaretine ilişkin daha önce yaptığı “Süreci değerlendiriyoruz.” açıklaması hatırlatılarak ziyarete ilişkin son durumun sorulması üzerine Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye’nin NATO’nun açık kapı politikasını daima desteklediğini belirterek sözlerine başladı.

Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında haziran ayında Madrid’de imzalanan üçlü memorandumu hatırlatan Bakan Akar, “Bizim tek isteğimiz bu muhtıradaki taahhütlerin yerine getirilmesi. İsveç ve Finlandiya’nın kendine düşen görevleri, ev ödevlerini yapmalarını bekliyoruz.” açıklamasında bulundu.

İsveç’te terör örgütü PKK/YPG yandaşlarının Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan ve Türkiye aleyhine provokasyonları ile son olarak da İsveç polisinin “Türk Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakılacağı” iddia edilen gösteriye izin vermesine yönelik haberleri hatırlatan Bakan Akar, “Bunlara karşı hareketsiz kalmak, tepki göstermemek kabul edilemez. Bunların mutlaka gereğinin yapılması, tedbir alınması gerekirdi.” diye konuştu.

Bu konudaki tepkilerini "Ukrayna Savunma Temas Grup Toplantısı" kapsamında bir araya geldiği İsveç Savunma Bakanı Jonson’a ilettiğini aktaran Bakan Akar, “Sayın Cumhurbaşkanımıza, Türkiye’ye yönelik bu alçak, iğrenç eylemler sonunda hiçbir tedbir alınmadığını üzülerek müşahede ettik. Dolayısıyla bu geldiğimiz noktada İsveç Savunma Bakanı Jonson’un Türkiye’ye 27 Ocak’ta yapacağı ziyaretin önemi de anlamı da kalmadı. Bu nedenle ziyareti iptal ettik.” dedi.
 

Bakmadan Geçme