İstiklal Caddesi'nde hayatını kaybedenler anılıyor

İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında hayatını kaybedenler, olayın yaşandığı alana karanfiller bıraktı, Türk bayraklarıyla donatıldı. Caddeye giriş çıkışlar kontrollü sağlanıyor.

Saldırının yaşandığı İstiklal Caddesi’ndeki alana kırmızı bir platform kuruldu. Etrafına şeritler çekildi. Çok sayıda yerli ve yabancı turist ile vatandaşlar karanfiller bıraktı.

Polis ekipleri de caddeye giriş ve çıkışların kontrollü yapılmasını sağlarken, büyük çantalar ile valizler aranıyor. Patlamadan etkilenen iş yerlerinde temizlik yapıldı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile patlamanın yaşandığı İstiklal Caddesi'ndeki alana gelerek, hayatını kaybedenlerin anısına karanfil bıraktı.

Ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Süleyman Soylu, olayın nasıl ve nereden koordine edildiğini bildiklerini, emniyetin ve valiliğin gerekli açıklamaları yapmaya devam ettiğini söyledi.
 
Saldırıda hayatını kaybedenlerin cenazelerinin kaldırılacağını, 9 yaşındaki Ecrin Meydan ile babası Yusuf Meydan'ın cenazelerini Adana'ya gönderdiklerini dile getiren Bakan Soylu, şöyle devam etti: "Biz, bize verilen mesajı biliyoruz, bize verilen mesajı aldık. Tekrar altını çizerek ifade ediyorum: Amerikan Büyükelçiliğinin taziye dilemesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Kobani'yi, terör bölgelerini besleyen ve oradan Türkiye'nin huzurunu bozmaya çalışan bu anlayışa, kendi senatolarından para gönderen bir devletle müttefikliğimiz elbette tartışılmalıdır. Biz kimsenin düşmanı değiliz, kimsenin topraklarında gözümüz yok, kimseye kalleşlik yapmıyoruz ama bu kalleşliklere elbette ki tahammül edecek gücümüzün kalmadığını ifade etmek istiyorum." Dedi.

Bakmadan Geçme